A szociális igazgatásról és a szociális ellátásokról szóló törvény szerint az önkormányzat köteles az étkeztetés, a házi segítségnyújtás, az idősek nappali ellátását és a fogyatékos személyek nappali ellátását biztosítani, melyeket a szociális alapfeladatokat a Magyarországi Baptista Egyházzal kötött ellátási szerződés keretén belül biztosítja, hangzott el az április 27-i testületi ülésen, Kiskőrösön.

A szerződés alapján az egyháznak minden évben be kell számolnia a tevékenységéről, melyet a Filadelfia Integrált Szociális Intézmény keretén belül biztosítja a baptista egyház. Az önkormányzati képviselő-testületi ülésen napirendre került a 2021-es évet érintő szakmai beszámoló.

-Hirdetés-

Az ülésen elhangzott, hogy az étkeztetésben 171 fő, házi segítségnyújtásban 38 fő, időskorúak nappali ellátásában 30 fő, és fogyatékos személyek nappali ellátásában 30 fő részesült az elmúlt évben.

Opauszki György, intézményvezető (Fotó: Boda Zsuzsa)

Opauszki György intézményvezető kifejtette, hogy a fogyatékkal élők nappali ellátása új helyre költözött: a Seres Sámuel utcából az új Humán Szolgáltató Központba. Az intézményvezető elmondta, hogy kilátásba helyezték a létszámbővítést is, mivel fokozott igény van a fogyatékkal élő személyek nappali ellátására.  

Kapcsolódó cikk
Új helyen várja az időseket és a fogyatékossággal élő felnőtteket a Humán Szolgáltató Központ
Új helyen várja az időseket és a fogyatékossággal élő felnőtteket a Humán Szolgáltató Központ
Közel 500 nm2-en kapott helyet a Magyarországi Baptista Egyház Filadelfia Integrált Szociális Intézmény Humán Szolgáltató Központja (MBE Filadelfia ISZI Humán...

Kiemelt kép forrása: baptist.hu

MEGOSZTÁS