A soltvadkerti sportcsarnok komoly asztalitenisz eseménynek adott otthont, amikor április 30-án és május 1-jén a női Extra Liga bajnokság 9-10-11. fordulóinak mérkőzéseit játszották le. Az eseményen 12 csapat versenyzői mérték össze erejüket a két nap során.

A házigazda Hufbau-Akker Pinpongozz VSE gárdája a két nap leforgása alatt négy mérkőzést is lejátszott, amelyek során két mérkőzést megnyertek és két alkalommal veszítettek. Érdekességként kell megemlíteni, hogy a soltvadkertiek a többszörös olimpikon és magyar bajnok Póta Georgina ellen is játszottak, aki a SH-ITB Budaörsi SC csapatát erősíti.

-Hirdetés-

A küzdelmek 12 asztalon folytak, melyhez a tárgyi feltételek mindenben adottak voltak és a megrendezés lehetőségéhez hozzájárult az is, hogy a közelmúltban új világítótestek kiépítése történt meg a sportcsarnokban, ami már az előírásoknak megfelelő fényerőt biztosít egy ilyen komoly versenyhez.

Póta Georgina (balra) és a soltvadkerti Müller Evelin (jobbra) párharca

9. forduló:
Kanizsa Sörgyár SE I.- Hufbau-Akker Pinpongozz VSE 4-6
(Juhász Mariann 2, Ambrus Beáta 3, Müller Evelein 1)

10. forduló:
SH-ITB Budaörsi SC- Hufbau-Akker Pinpongozz VSE 7-0
(Juhász Mariann, Müller Evelin, Pál Dorka)

11. forduló:
Békési Team- Hufbau-Akker Pinpongozz VSE 6-4
(Ambrus Beáta 2, Juhász Mariann 2, Müller Evelin 0)

A járványhelyzet miatt elmaradt és most lejátszott mérkőzésen:
Női AC Nyíregyháza- Hufbau-Akker Pinpongozz VSE 2-6
(Ambrus Beáta-Juhász Mariann páros, Juhász Mariann 3, Ambrus Beáta 2, Müller Evelin 0)

A Hufbau-Akker Pinpongozz VSE ezzel az eredménnyel kiharcolta a bennmaradást az Extra Ligában, melyben a 7. helyen zártak, és így jövőre is a legmagasabb osztályban szerepelhetnek majd.

Müllerné Valics Emese (balról a második)
Müllerné Valics Emese – Hufbau-Akker Pinpongozz VSE edzője:

-A tavalyi évben megnyertük az NB I-es bajnokságot, ami után újoncként szerepeltünk az Extra Ligában. A csapatunkat a Budapestről leigazolt Juhász Mariann, valamint Ambrus Beáta, Müller Evelin és Pál Dorka alkották, illetve néhány alkalommal én is segítettem a szereplést játékosként. A csapat tagjai közül Müller Evelin gyakorol a legtöbbet, aki naponta edz több órát, a játékostársak pedig hozzák a tapasztalatot és a rutint heti 2-3 felkészüléssel.
Az idei szezonban a célunk az volt, hogy kiharcoljuk a bennmaradást a legmagasabb osztályban, amit a hetedik helyezésünkkel sikerült elérnünk. Meg kell említenem, hogy a 12 csapatos bajnokságból az utolsó 4 gárda esett ki, így újoncként elégedettek lehetünk az eredményeinkkel.
Gratulálok a lányoknak a szép teljesítményhez, és ezúton szeretnék köszönetet mondani a soltvadkerti fordulót borral támogató Font, Frittmann, Erdős és Galambos borászatnak, valamint a víz felajánlásért Schiszler Péternek.

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (58 db kép)
MEGOSZTÁS