A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Baleset-megelőzési Bizottsága 2022. május 4-én rendezte meg a „Kerékpáros Iskola Kupa”, valamint a „Ki a mester két keréken?” elnevezésű közlekedésismereti versenyek megyei döntőjét Kiskőrösön, a TESCO áruházban és a parkolóban. A rendezvény koordinátora ezúttal is Baltás Adrienn r.zászlós, mb.bűnmegelőzési előadó volt, akivel az alábbi interjú készült:

Varga Száva a kiskőrösi győztes, aki bejutott az országos döntőbe és Baltás Adrienn r.zászlós
Kérlek foglald össze pár mondatban, hogy kik a Kerékpáros Iskola Kupa résztvevői, mik a nevezés feltételei és mi a feladatuk a diákoknak:
-Hirdetés-

A „Kerékpáros Iskola Kupa” egy közlekedésismereti verseny, amelynek célja az általános iskolás tanulók közlekedésbiztonsági, baleset-megelőzési ismeretinek és jártasságának felmérése, a kialakult közlekedési kultúrájuk magasabb szintre emelése.

Ma országosan történelem érettségit írtak, a lányok viszont épp a KRESZ tesztet kezdték meg

A megyei versenyben, a korábbi években rendezett versenyhez hasonlóan, az általános iskola 5-8. osztályos tanulói vehetnek részt. A csapatot 1 fő fiú és 1 fő lány versenyző alkotja. A megyei versenyen mind a két versenyző elméleti KRESZ tesztlapot tölt ki, továbbá a felállított kerékpáros ügyességi akadálypályán teljesíti a feladatokat.

A Kerékpáros Iskola Kupa mindig kézen fogva jár a „Ki a mester két keréken?” közlekedésismereti versennyel. Ezt is összegezd kérlek!

Ez a verseny is -hasonlóan a Kerékpáros Iskola Kupához- a diákok közlekedésbiztonsági, baleset-megelőzési ismereteit és jártasságait méri fel, fejleszti a gyermekek kerékpározási tudását. A közlekedési szabályokat jól ismerő és alkalmazni tudó tanulók részére megyei szintű megmérettetést biztosítunk, ahol Bács-Kiskun megye csapatát képviselik majd Kecskeméten a 2010-2011-2012. évben született 1 fő fiú és 1 fő lány csapat.

A soltvadkerti Csápek Mátyás több kategóriában is nyert, a fiúk közül ő jutott az országos döntőbe. Filus Tibor Önkormányzati képviselő és Kothencz Zoltán r.alezredes adta át a jutalmakat 
Ebben a versenyben is egy elméleti KRESZ tesztlapot töltenek ki a diákok, és egy alkalommal teljesíteniük kell a kerékpáros ügyességi akadálypálya feladatait, és ezen pontszámai mindkét versenyhez rögzítésre és beszámításra kerülnek.

A Kerékpáros Iskola Kupa versenyen kategóriánként, egyéni teljesítmény alapján I. helyezést elért versenyzők, valamint egy fő felkészítő vehet részt a 2022. május 17-19. között Kecskeméten megrendezésre kerülő országos döntőn. A mai eredmény alapján Varga Száva és Csápek Mátyás illetve Kovács Emese és Csápek Kornél jutottak be az országos döntőbe.

Versenyeredmények:
Kerékpáros Iskola Kupa lányok:
  1. Varga Száva
  2. Heinrich Lenke
  3. Almási Zita
Kerékpáros Iskola Kupa fiúk:
  1. Csápek Mátyás
  2. Kis Ferenc Csaba
  3. Kozma Patrik
Ki a mester kétkeréken, lányok:
  1. Kovács Emese
  2. Törteli Kincső
  3. Kozma Petra
Ki a mester kétkeréken, fiúk:
  1. Csápek Kornél
  2. Szuetta Bános
  3. Kovács Bence Noel

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (80 db kép)
MEGOSZTÁS