Javában zajlanak a fejlesztési munkálatok a Kiskőrösi Bem József Általános Iskolánál, ahol már be is fejezték a bontási munkálatokat, tájékoztatta hírportálunkat Püspöki István, a Püspöki Építőipari Kft. ügyvezetője.

A kivitelező vállalkozás vezetője kérdésünkre elmondta: a bontási munkálatok mellett elvégezték a talajvizsgálatokat, a tükör készítést és kiásásra kerültek a cölöpök árkai is. Ez utóbbi tevékenységben egy fúrótornyot is igénybe vettek, hiszen a cölöpökhöz 8 méter mély alapot kellett kiásniuk.  

-Hirdetés-

Püspöki István tájékoztatása szerint a területen rendkívül sok közmű fut át, így folyamatosan egyeztetnek az iskola vezetésével, hogy ne legyen az intézmény működésében fennakadás. A kivitelező vállalkozás vezetője továbbá kiemelte: a munkafolyamatokat igyekeznek úgy megszervezni, és elvégezni, hogy ne zavarják meg az oktatási tevékenységet.

Püspöki István, a kivitelező vállalkozás ügyvezetője

A kivitelezés ütemterv szerint halad, és hamarosan megkezdődhet a munka látványos része, amikor is a monolit szerkezetet elkezdik építeni.  Püspöki István kiemelte: a szerződés szerint 1 év áll rendelkezésükre, hogy az épületet felépítsék, így 2023. márciusára be fogják fejezni.


Mint arról korábban beszámoltunk, a Kiskőrösi Tankerületi Központ még 2017-ben 545 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatást nyert, amelyet – Font Sándor, térségünk országgyűlési képviselő közbenjárására – Magyarország Kormánya további 631 millió forint többlettámogatásban részesített. Az 1 milliárd 176 millió forint keretösszeg már lehetővé teszi, hogy bővüljön a Kiskőrösi Bem József Általános Iskola.

A projekt látványterve.

A beruházás eredményeként a Kiskőrösi Bem József Általános Iskola Vasvári Pál utcai épületének utcai frontjához 8 új tanterem épül, amelyből 2 szaktanterem lesz. Hozzátette: kialakításra került egy üvegportálos bejárat nagy fogadótérrel. Fedett helyre kerül a kerékpártároló, illetve kialakításra kerül szintén fedett részen egy játszótér is. A meglévő fűtésrendszer mellett levegő-víz hőszivattyús rendszerrel szerelik fel az új épületrészt.

MEGOSZTÁS