A megyei I. osztályú női kézilabda bajnokságban szereplő Kiskőrösi NKSZSE gárdája ebben a szezonban az utolsó hazai mérkőzését május 7-én játszotta. A lányok nagyon készültek a találkozóra és szerettek volna szépen búcsúzni a közönségüktől.

A kiskőrösi együttes a 19. fordulóban a harmadik helyen álló kiskunmajsaiakat fogadta, akik ellen 29-24-re (13-10) nyertek: Boldizsár – Varga A. 4, Mokos 2, Kovrig-Szabó 4, Márki 2, Tösmagi, Domokos-Faragó 2. Csere: Fazekas 2, Kollár 3, Kornóczi 1, László, Schiszler 6, Zsubori 3, Lucza.

-Hirdetés-

A találkozóra a vendégek igen tartalékos csapattal érkeztek, hiszen a kispadjukon mindössze egyetlen cserekapusuk ült játékra készen. A kiskőrösiek bő kerettel szerepeltek, így döntő volt, hogy majd erővel melyik csapat bírja jobban a mérkőzést. A hazai együttes már a mérkőzés elején átvette a kezdeményezést és jó védekezésből indított támadások során szerezték góljaikat. Az első félidőben 13-7-nél volt a legnagyobb különbség a kiskőrösiek javára, de az utolsó percekben elkövetett hazai hibák miatt visszajött a mérkőzésbe a kiskunmajsai gárda. A hazaiak végig vezettek a második félidőben is, 20-19-nél voltak a legmelegebb pillanatok, de több gólt szerezve sikerült a kiskőrösieknek 26-21-ről várniuk a mérkőzés hajráját. Az összecsapás végére elfáradó vendégek hibáit kihasználva nyert magabiztosan a kiskőrösi csapat 29-24-re és a helyzetek alapján akár nagyobb arányban is győzhettek volna.

A gárda a bajnoki szezon utolsó fordulójában a Soltvadkerti TE csapata ellen játszik majd szomszédvári rangadót. A női bajnokság teljes fordulóját május 14-én Kiskunhalason rendezik meg a Dékányi Árpád Sportcsarnokban a férfi megyei I. osztályú küzdelemsorozat legjobb négy gárdájának felsőházi rájátszásához igazodva. Az egésznapos kézilabda gála során a kiskőrösi lányok 11.00 órai kezdettel lépnek majd pályára a soltvadkertiek ellen.

Czérna János – Kiskőrösi NKSZSE edzője:

-Egy jó erőből álló Kiskunmajsát fogadtunk, amely csapat korábban már három alkalommal is legyőzött bennünket a bajnokság során. Most volt a vendégeknek több hiányzója, így igen szűk kerettel, tartalékosan álltak ki a mérkőzésre és ezek ismeretében az előjelek azt mutatták, hogy van esélyünk egy jó eredmény elérésére. Mivel a rutinosabb kézilabdázóink közül ma mindenki itt volt ezért ők alkottak egy tapasztaltabb sort, miközben a cserék során próbáltam figyelni arra, hogy mindenki játéklehetőséghez jusson. A második félidőben volt egy hullámvölgyünk, amikor nagyon oda kellett figyelnünk, hogy ne csússzon ki a kezünkből a mérkőzés. Ekkor sajnos átvettük a kiskunmajsaiak lassú játékát, amit jól mutat, hogy a vendégek több, mint tíz alkalommal vezettek úgy támadást, hogy a játékvezetők passzívnak minősítették. Nagyon örülök, hogy helyenként szemre is tetszetős támadások végén szereztünk gólokat és amennyiben nem követünk el sok technikai hibát, akkor akár 10-12 találattal is nyerhettünk volna. Az utolsó fordulóban a soltvadkertiek ellen lépünk majd pályára, amely mérkőzésen szeretnénk olyan eredményt elérni, hogy szépen zárjuk a szezont.

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (46 db kép)
MEGOSZTÁS