A megyei I. osztályú női kézilabda bajnokságban szereplő Kiskőrösi NKSZSE gárdája a 18. fordulóban hazai környezetben lépett pályára. Az április 24-én lejátszott találkozó alkalmával a kiskőrösi lányok a Nemesnádudvari NKSZE együttesét fogadták.

-Hirdetés-

A kiskőrösiek a bajnokságból kiemelkedő és bajnokcsapatnak tekinthető vendégektől 33-26 (13-21) arányú vereséget szenvedtek: Boldizsár – Kornóczi, Schiszler, László 1, Kovrig-Szabó 4, Mokos 5, Varga A. 3. Csere: Markó-Czérna 3, Tösmagi, Kollár 2, Csepregi 3, Domokos-Faragó 5, Lucza.

Nagy iramban kezdődött el a mérkőzés, mely elején jól tartotta magát a kiskőrösi csapat és 9-12-ig szoros volt az összecsapás. A hazaiak jól szűrték meg a vendégek kontráit, időben visszazártak és a felállt fallal szemben már kevésbé voltak hatékonyak a nemesnádudvariak. A nagy iramot a vendégek bírták jobban a a kiskőrösiek támadásiban elkövetett hibák után szerezték lerohanásból a góljaik jelentős részét. A második félidő elején volt egy szakasza a találkozónak, amikor a hazaiak jó védekezésének köszönhetően nem tudták tovább növelni előnyüket a vendégek, de 20-31-et is mutatott az eredményjelző tábla. Ebben az időszakban kapta meg a vendégek részéről Petrich Dorina a harmadik kétperces kiállítását, ami után piros lappal kiállították. A hazai oldalon a 47. percben László Lucát állították ki egyből piros lappal, miután a felezővonalnál úgy akadályozta meg ellenfele támadásvezetését, hogy hátulról két kézzel megfogva levitte a földre. A találkozó hajrája a kiskőrösiek feltámadásáról szólt, amely időszakban a hazaiak sorra hárították a vendégek támadásait és gyors támadások végén lerohanásból szerzett találatokkal 26-31-re zárkóztak fel. A találkozó végén a vendégek szereztek még két gólt és így alakult ki a 26-33-as végeredmény. A találkozó szorosabb is lehetett volna, de a kiskőrösiek a négy hétméterest is kihagytak, több nagy helyzetet, a támadásban sokszor technikai hibákat vétettek és kaptak olyan gólokat is, amelyek sok esetbe elkerülhetőek lettek volna. Fontos megemlíteni, hogy a nemesnádudvariak lerohanásból mintegy 20 „könnyű” gólt szereztek.

Czérna János és László Luca

Czérna János – Kiskőrösi NKSZSE edzője:

– A mai ellenfelünk kiemelkedik a mezőnyből és kijelenthető, hogy bajnoki címet ünnepelhetnek majd a szezon végén. Azt kértem a lányoktól, hogy élvezzék a játékot, felszabadultan kézilabdázzanak és próbálják megnehezíteni az ellenfél dolgát. Sajnos ezt nem tudtuk megvalósítani, magunknak tettük nehézzé a mérkőzést, amely során nem volt értékelhető átlövő teljesítményünk a csapatban, mivel az 50. percig erről a posztról talán egyetlen alkalommal tudtunk a hálóba találni. Meg kell említenem, hogy volt öt hiányzónk is, de ettől függetlenül ma a saját tudásunkhoz képest mérsékeltebb teljesítményt nyújtottunk. Nagyon sajnálom, hogy sok gólszerzési lehetőséget kihagytunk és támadásban helyenként lassan játszottunk, valamint technikai hibákat követtünk el. Fontos lenne a hátralévő mérkőzéseken javulnunk a támadójátékban és a védekezésünknek is sokkal zártabbnak kell lennie. Annak örülök, hogy a találkozó végére összeszedte magát a gárda, amikor védekezésben és támadásban is kiváló megoldások voltak, amiből minél többet kell átmentenünk az utolsó mérkőzésekre. Ebben a szezonban még két mérkőzésünk lesz, amelyek során a kiskunmajsaikat fogadjuk hazai környezetben, majd a záró fordulóban Soltvadkertre látogatunk. Mindkét hátralévő mérkőzésünket szeretnénk megnyerni, hogy szépen, jó eredményekkel tudjuk zárni a bajnokságot.

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (45 db kép)
MEGOSZTÁS