A tankerületi angol versenyen minden évben szép számmal vesznek részt felső tagozatos diákok a Kiskőrösi Bem József Általános Iskolából. Felkészítő tanáraik: Aminné Szabó Ildikó és Vágvölgyiné Jaksa Mónika.

-Hirdetés-

Vágvölgyiné Jaksa Mónika mesélt a verseny részleteiről.

A tankerületit megelőző járásit a Bócsai Boróka Általános Iskola szervezte március 20-án. Ebben Kiskunhalas, Jánoshalma és Kiskőrös járás vett részt. Tőlünk 12 diák indult ezen a szinten, és hatan jutottak tovább a tankerületire, április 27-én, ahol 3 diákunk ért el dobogós helyezést.

Tiricz Áron 2. helyezés
Hirsch Diána 3. helyezés
Pohankovics Zsombor 3. helyezés 

A versenyen dobogós helyezést elért Bem iskolás diákok

Hogyan készültetek rá?

Minden diákunk emelt angolra jár a versenyzők közül. Nagy hangsúlyt fektetünk az órákon a szövegértésre és a nyelvhelyességre. Ezek kiemelten szerepelnek a verseny anyagában is. Illetve folyamatos a részképességfejlesztés: hallott szövegértése, kommunikáció, íráskészség fejlesztése.

Milyen formában zajlott a verseny?

Mindkét szinten online felületen, a Redmenta oldalon lehetett kitölteni a feladatlapokat. A járási szinten Bócsa, tankerületi szinten pedig Kiskőrös állította össze a feladatlapot. Ildikó és én ezúton is szeretnénk megköszönni Budai Adrienn kollégánknak, hogy a feladatlap informatikai hátterének kialakításában segített. A helyezettek könyvutalványt és oklevelet kaptak. 

Milyen fontos események várnak még rátok a Bem iskola angol munkaközösségének háza táján?

Büszkék vagyunk rá, hogy idén két diákunk is megmérette magát középfokú A típusú nyelvvizsgán. Kovács Kevin sikeres eredményeit már tudjuk. Gubán Milán eredményeire még várunk.

Illetve ezen a héten pénteken, május 13-án délután 17 órakor kezdődik a Nyelvek éjszakája program, melyre a hetedikes-nyolcadikos tanulóinkat várjuk nagy szeretettel.

MEGOSZTÁS