A kiskőrösi rendőrök 2022. május 11-én a biztonsági övet nem használók kiszűrése miatt közlekedésrendészeti akciót tartottak a városban. Egy sofőr észlelve az ellenőrzést megállt és megfordult, majd nagy sebességgel az ellenkező irányba elhajtott. A rendőrök azonnal szolgálati autójuk megkülönböztető fény és hangjelzését bekapcsolva követni kezdték az autót, mely a városban száguldozva több közlekedésrendészeti szabályt megszegve igyekezett kivonni magát a rendőri intézkedés alól, végül egy ipari területen állt meg, mivel onnan már nem tudott hova menni autójával. A sofőr ezt követően elszaladt.

A rendőrök a környező épületeket átvizsgálva, az egyikben elbújva megtalálták a 19 éves kiskőrösi férfit, akit elfogtak. A vele szemben alkalmazott alkoholszonda pozitív értéket mutatott.

A járművezetés ittas állapotban bűncselekmény miatt a rendőrök a férfit őrizetbe vették, illetve kezdeményezték bíróság elé állítását.
-Hirdetés-

Az eljárás során kiderült, hogy a férfi vezetői engedéllyel sem rendelkezik, ezért a büntetőeljárás mellett engedély nélküli vezetés miatt, illetve a városban száguldozva elkövetett közlekedési szabályok megszegése miatt is indulnak vele szemben további szabálysértési eljárások. Ezeken felül a közlekedése alkalmával a biztonsági öv használatát is elmulasztotta, így közigazgatási bírság kiszabására is sor került.

Forrás, kiemelt kép: police.hu

MEGOSZTÁS