Kiskőrös Város Önkormányzatának Képviselő-testülete 2022. február 23-i ülésen úgy döntött: pályázatot nyújtanak be a Szűcsi Óvoda helyiségeinek a kifestésére, elektromos és villanyszerelési munkáinak az elvégzésére, továbbá a burkolatcserére. Domonyi László polgármester arról tájékoztatott, hogy beadott pályázat pozitív elbírálás alá került.

Magyarország Kormánya – többek között – támogatást nyújt az önkormányzatoknak a feladatok magasabb minőségű ellátása érdekében, ennek megfelelően különböző pályázati kiírásokkal is segíti azokat. Domonyi László polgármester a Kiskőrös Televízió műsorában kifejtette: Kiskőrös Város Önkormányzata megnyerte a Szűcsi Óvoda fejlesztésére benyújtott pályázatot, melynek célja az önkormányzatok által fenntartott bölcsődébe és óvodába járó gyerekek minél magasabb színvonalon történő ellátása, az egészségügyi alapellátás biztosítása, feltételeinek javítása érdekében megvalósuló fejlesztések támogatása. A támogatás intenzitása 75 százalék, amely azt jelenti, hogy a városvezetésnek a beruházáshoz biztosítania kell 25 százalékos önerőt.

-Hirdetés-

Az 5 millió forintos beruházás eredményeképpen a csoport- és fejlesztőszobákban, valamint a közlekedőkben a falak festése valósul majd meg. Az érintett PVC burkolatú fejlesztőszobában a régi burkolatot felszedik, helyére szalagparketta kerül majd, párazárófólia és lépészajelnyelő réteg közbeiktatásával. Továbbá az épület villamosbiztonsági felülvizsgálati mérése során több érintésvédelmi hibát találtak, így az elektromos felújítás a közvetlenül baleset, illetve életveszélyesnek minősülő hibák javítására fókuszál majd.

A polgármester rámutatott: a városvezetés mindent megtesz annak, hogy a Szűcsi Óvoda belülről is egy jól használható óvodai nevelőtér legyen. A beruházásnak 2022. szeptemberéig meg kell valósulnia, hogy a gyerekek már a felújított intézményben kezdhessék meg a nevelési évet.

MEGOSZTÁS
Írta: vira