Szomszédvári rangadóra került sor Akasztón a műfüves pályán május 14-én szombaton. A hazai megye hármas csapat vendége a Kiskőrösi LC II. volt. A találkozó nagy küzdelmet hozott, gólt azonban nem.

Az első veszélyes lehetőség a hazaiak előtt adódott a 6. percben. Egy jobb oldali beadást az előre futó Borsik fejelt centikkel fölé. A 15. percben Suhajda passza után Gubán Dániel lövését védte lábbal Mlinkó. Tíz perccel később Hlavács közeli löketét védte újra lábbal Mlinkó. A 39. percben Szrenkó István szabadrúgását ugyancsak lábbal hárította a Kiskőrösi portás. A 41. percben Pinyti futott el a jobb szélen, majd lapos beadását Mokrickij lőtte éles szögből mellé. Egy perccel később Pintyi jobb felsőbe tartó lövését tolta ki bravúrral szögletre Váczi.

Fábián Péter próbálja megjátszani a labdát
-Hirdetés-

A második félidőben húsz percet kellett várni az első igazán nagy lehetőségre, amikor is egy kontra támadás végén Suhajda Gergely lőtt mellé. A 75. percben Rácz Dominik jó húsz méterről elvégzett szabadrúgását védte bravúrral Váczi. A 80. percben Sinkó Dorián mehetett teljesen egyedül Váczi kapujára, azonban az óriási helyzetben a kijövő Váczi hatalmas bravúrral hárítani tudott. A 84. percben a vendégek csereként beálló játékosa, Szabó Dávid cselezgetett a tizenhatos vonalánál, majd az akció végén az oldalhálót találta el. Az utolsó nagy ziccer a hazaiak előtt adódott. Szrenkó István továbbítása után Suhajda passzolt a jobb szélen felfutó Palotayhoz, aki nagy helyzetben lőtt fölé.

Ha a mérkőzés összképét nézzük, reális eredmény született.

Akasztó FC II. – Kiskőrösi LC II.
0-0

Szrenkó Istvánt próbálják támadni

Akasztó FC II.: Váczi, Gubán, Szrenkó, Pecznyik, Fésüs T., Suhajda, Fábián (Palotay), Szabó A., Borsik, Hlavács, Fésüs D. vezetőedző: Tóth János.

Tóth János vezetőedző – Akasztó FC II.:

-Kissé tartottunk ettől a mérkőzéstől, hiszen a Kiskőrös feljövőben van, nagyon jó meccseket játszanak és jó a játékoskeretük is. Ez ma is megmutatkozott, és bírtak is lejátszatni a megyei első osztályú csapatból Pinyti Rolandot, aki kisárgult a megye egyes csapatnál, illetve Rácz Dominiket. Mi sajnos a mai találkozóra kissé megfogyatkoztunk. Viszont amit ma fiúk itt a pályán műveltek, tényleg le a kalappal előttük. Szívüket-lelküket beleadták. Az első félidőben két góllal is vezethettünk volna. A második félidőben a Kiskőrösnek voltak nagyobb helyzetei, de nekünk is volt két veszélyes kontránk, amely után gólt szerezhettünk volna. Igazságos döntetlen született. Nagyon nagyot játszott mindkét csapat. Színvonalas mérkőzés volt, igazán kevés szabálytalansággal, kulturált futballt láthattunk. Aki ma kilátogatott a találkozóra az ugyan gólt nem láthatott, azonban egy jó mérkőzést igen.
A Balotaszállás legyőzte a Kecel II-őt, aminek nagyon örülünk. Így a saját kezünkben van a sorsunk. Meg kell nyernünk a hátralévő két mérkőzést, és akkor újra bajnokok leszünk. Volt még a mai mérkőzésen egy számomra szívmelengető dolog, hogy az én csapatom ellen is pályára lépett a keresztfiam, Torgyik Máté a Kiskőrösben. Nagyon ügyes kis srác, örülök neki, hogy jól játszott ellenünk.

Kiskőrösi LC II.: Mlinkó, Somlyei (Szabó D.), Lengyel (Füleki), Sinkó, Gyurián, Markó Zs. (Szlovák D.), Mokrickij, Molnár (Torgyik), Kriskó, Rácz, Pintyi vezetőedző: Szlovák Róbert.

Szlovák Róbert vezetőedző – Kiskőrösi LC II.:

-Nagyon küzdelmes találkozó volt a mai, helyzetekkel. Az Akasztónak és nekünk is voltak lehetőségeink, de végül gól nem született. Mindkét kapus nagyon jól védett, ki kell emelni őket. A második félidőben jobban játszottunk, több helyzetünk is volt és uraltuk a játékot. Az első félidőben valamennyivel jobb volt az Akasztó. Akkor nekik voltak nagyobb helyzeteik. Akkor a mi kapusunk, míg a második játékrészben az Akasztó kapusa védett nagyszerűen. A legnagyobb helyzetünk nekünk volt, ami sajnos kimaradt. Tipikus egygólos mérkőzés volt.

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (43 db kép)
MEGOSZTÁS