Május 14-én, szombaton rendezték a XXII. Országos Mazsorett Fesztivált, melyen a Kiskőrösi Mazsorettek is megmérették magukat. Gmoser György mesélt az eseményről.

Hogyan zajlott maga a versenynap?

A résztvevő csapatok felvonulásával kezdődött a program 14 órakor. A hangulatot a Kiskunfélegyházi Fúvószenekar biztosította.

-Hirdetés-

15 órakor vette kezdetét a verseny, melyen négy korosztályban indultak a fiatalok. Az 1. korcsoport 6-11 évesek, a 2. korcsoport 11-15 évesek, a 3. korcsoport 15-18 évesek, illetve a felnőtt csapatok.

Honnan érkeztek?

Tizenhét csoport versenyzett: Eger, Szeghalom, Vésztő, Füzesgyarmat, Zsadány, Solt, Kiskunfélegyháza, és Kiskőrös.

Kik zsűrizték a műsorszámokat?

Jónásné Bacsó Mónika a Magyar Fúvószenei és Mazsorett szövetség elnökségi tagja, a Debreceni Mazsorett Együttes nívódíjas oktatója. Balogh-Tóth Zita a Magyar Fúvószenei és Mazsorett szövetség elnökségi tagja, a Hajdúdorogi Mazsorett Együttes nívódíjas oktatója. Rábai Szilvia a Gyulai Mazsorett Együttes oktatója.

Milyen eredmények születtek?

Minden csoportunk kiválóan szerepelt. Az 1. korcsoportban az Orchidea csoport arany oklevelet kapott. A 2. korcsoportban a Gyöngyszem csoport arany oklevelet. A felnőtt korosztályban a Csillagfény csoport pedig a kiemelt arany oklevelet érdemelte ki. Szkenderovits Eszter a korosztályában a legjobb tamburmajor díjat kapta.

A versenyre Gubacsi Zsófia és Gmoser György készítette fel a lányokat.

A képeket Gmoser György készítette.

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (22 db kép)
MEGOSZTÁS