Sétarepülés, Dutrázás és igazi Mig 21-es várt arra a kilenc, nehéz helyzetben lévő sárbogárdi fiatalra, akik Cserni Anetta meghívására Kiskőrösre látogatottak május 16-án. Sorrendben ez már a 4. ilyen jeles alkalom, ami megvalósult a városban.

Cserni Anetta főszervező vezetésével már 8 órakor megkezdődött az életre szóló esemény programja: a fiatalok betekintést nyerhettek a Petőfi Tanya (Volááámacser pihenő) életébe. A gyermekekkel ismertették az előttük álló, izgalmasnak ígérkező napot. A frissen sült pogácsa és a hideg üdítő után már a kiskőrösi reptérre vezetett útjuk, ahol Vári Gyula legendás vadászpilóta, az Orion Sportrepülő Egyesület elnöke és csapata várta őket. Az élményrepülés során két tapasztalt pilóta, Horváth Hanna, a légihatóság munkatársa és Winkler Tamás aktív katona vitte külön-külön repülővel a gyermekeket, továbbá segítségükre volt Balla József is, aki szintén katonaként teljesít szolgálatot.

-Hirdetés-

Vári Gyula kifejtette, hogy a gyermekek nagyon szeretik az ilyen jellegű eseményeket, mivel a legtöbbjüknek ilyen élményben még nem volt részük korábban.

Minden fiatal önfeledt mosollyal az arcán szállt ki a repülőgépből az életre szóló élmény után

A városnéző repülés után Firkó Jánoshoz vezetett útjuk, ahol testközelből megtekinthették és beleülhettek többek között egy teljesen felújított MIG21-es vadászgépbe is.

Igazi vadászpilótának érezhették magukat a fiatalok a MIG21-es repülőgép ülésében

Az eseménydús nap a Petőfi Tanyán zárult, ahol Fábián Péter jóvoltából kipróbálhatták a gyerekek a legendás Dutra traktort is.

Az idilli hangulatú Petőfi Tanyán egy csodálatosan felújított DUTRA várta a vendégeket

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (227 db kép)
MEGOSZTÁS