18 év. Összesen ennyi időt töltött el Szujó Zoltán a Forma 1-ben: először, mint száguldó riporter, később pedig mint vezető kommentátor. E közel két évtized alatt egészen közelről ismerhette meg ezt a sokak által csodált, csillogó-villogó, ugyanakkor hihetetlenül zárt világot.

Országok és földrészek között repkedett, hogy közelebb hozza a hazai nézőkhöz a versenyeket történéseit. Számtalan interjút készített a főszereplőkkel: mások mellett Michael Schumacherrel, Kimi Räikönnennel, Fernando Alonsoval, Sebastian Vettellel vagy éppen Lewis Hamiltonnal. A világ egyik legnépszerűbb sportágának meghatározó pillanatainál volt jelen személyesen. Átélt sporttörténelmi, mókás, vagy éppen megható, szívszorító eseményeket. Ezeket a történeteket foglalta össze első könyvében, melyből nem maradhatnak ki az általa készített fényképek, és az utazások során átélt kalandok sem.

-Hirdetés-

A kiskőrösi rajongók számára nagy lehetőség nyílt, hiszen a Petőfi Sándor Művelődési Központ szervezésében Szujó Zoltán könyvbemutatót tart május 24-én, kedden 18:30-tól. Az érdeklődők testközelből hallgathatják végig a sportág hazai legnagyobb sportújságírójának történeteit.

Az eseménnyel kapcsolatban megkerestük Szujó Zoltánt, aki elmondta: már nagyon várja a találkozást a kiskőrösiekkel, majd hozzátette: élete első családi kirándulása is a városba vezetett, amikor is megtekintette a Petőfi szülőházát.

A neves sportújságíró kiemelte, hogy minden egyes könyvbemutató más és más, hiszen kötetlen esemény lévén egészen változatos kérdések érkeznek a vendégektől. Emellett olyan sztorik és történetek is elhangoznak, amelyek már nem fértek bele a kiadványba. Kiemelte: aki könyvvel érkezik, annak természetesen lehetősége lesz arra, hogy dedikáltassa a kiadványt.

Ezzel kapcsolatban megkérdeztük a Csepi Könyvesboltot is, hogy állnak a készletekkel. Kérdésünkre elmondták, hogy a nagy érdeklődés miatt folyamatosan pótolniuk kell a készletet, de várhatóan csütörtöktől újra kapható lesz a könyv.

Az eseménnyel kapcsolatos további információ, és jegyfoglalás a Tourinform Kiskőrös irodájában lehetséges, a 6200 Kiskőrös, Petőfi tér 4/a címen, vagy telefonon a +36 78 312-315 vagy +36 20 230 4442-es számok egyikén.

Forrás és képek: https://oveketbekapcsolni.hu/, bcoolmagazin.hu, life.hu, 

MEGOSZTÁS