Igazán felkavaró, ugyanakkor hálával teli érzés látni azt, amikor az egész város egy emberként mozdul meg azért, hogy a hétvégén súlyosan megsérült Breznyán Attilán és Gergőn, valamint családján segítsen.

 

-Hirdetés-
Ebben a cikkben a téma tartalma miatt nem tartjuk etikusnak fizetett hirdetések megjelenítését, ezért a hozzátartozók érzéseit tiszteletben tartva nem jelenítünk meg hirdetéseket.

 

Május 17-18-án, két napon keresztül várták a véradókat a kiskőrösi Petőfi Sándor Művelődési Központba, ahol a regisztrációt és az orvosi vizsgálatot követően bárki adhatott vért. Már az első napon kígyózó sor állt az intézmény bejárata előtt. Osztálytársak, munkatársak, barátok, ismerősök és környékbeliek is sorban álltak azért, hogy segíthessenek.

Kapcsolódó cikk
Megható az összetartás, az önzetlenség, a segíteni akarás Kiskőrösön
Megható az összetartás, az önzetlenség, a segíteni akarás Kiskőrösön
Egy órával ezelőtt, Domonyi László, Kiskőrös polgármestere (is) beszámolt közösségi oldalán arról a hihetetlen összefogásról, melyet Breznyán Attila és Breznyán...
Sutus Etelka

Sutus Etelka, a Magyar Vöröskereszt Kiskőrös Területi Szervezetének vezetője így mesélt az elmúlt két napról:

– Ez egy szervezett támogatói véradás volt Kiskőrösön, melyet Breznyán Attila és Breznyán Gergő gyógyulásáért is teszünk. A támogatói véradás tulajdonképpen azt jelenti, hogy az érintettek TAJ számai mellé rögzítve lesz, hogy hány fő adott nekik vért. A későbbiekben is, bármikor, amikor szükségük lesz rá, megkaphatják. A tegnapi napon 131-en jelentek meg Kiskőrösön, ma ennél is többen lesznek, ezért a sofőr visszament Kecskemétre újabb zsákokért, hiszen engedélyezte a megyei intézmény. Ugyanis tegnap többeket meg kellett kérnünk arra, hogy szerdán, azaz ma jöjjenek majd vissza. Az eddig levett véreket már elvitték az Országos Vérellátó Központba, onnan kerülnek majd szétosztásra. Csak a tegnapi napon 40 első véradónk volt. Ezen is látszik, hogyha meg vannak szólítva az emberek, akkor nagyon készségesen kiállnak egy-egy “jó ügyért”. Igazi hősök, azt mondhatom. Köszönjük a sorban állók és a véradó állomás dolgozóinak helytállását is.

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (10 db kép)
MEGOSZTÁS