A G3D Print Kft. csapata elhivatott, hogy az általuk képviselt magas színvonalú innovációs technológiát bemutassa a lakosságnak. Ebből kifolyólag a 3D nyomtatás, tervezés és szkennelés mellett az oktatásra is nagy hangsúlyt fektet a vállalkozás.  

A kiskőrösi székhelyű G3D Print Kft. egy olyan vállalkozás, amely hosszú távra alkot maradandót a legmodernebb, csúcsminőségű technológia segítségével. Fennállásuk 4 éve alatt olyan tudásbázist építettek fel, amelynek következményeképpen eljutottak odáig, hogy a márka és a brand építőkövei közé becsempésszék az oktatást is. Mint azt Udvardi János ügyvezető több ízben elmondta: számukra nem a profit lényeg, hanem hogy átadhassák a teremtés hatalmát.

Pályaválasztási iránytűt adnak a diákok kezébe

-Hirdetés-

A G3D Print Kft. életében fő csapásirányként került meghatározásra az általános- és középiskolás gyermekek képzése, a 3D nyomtatási technológia bemutatása. Céljuk a 7. és 8. osztályos gyermekek alkotói vágyának tovább erősítése.

Udvardi János, a G3D Print Kft. ügyvezetője.

Ehhez az ügyvezető szerint szükséges, hogy minél szélesebb körben, minél korábban megismerkedjenek e terület szépségeivel és lássák, mennyi mindent létre lehet hozni a megszerzett tudással. Ha a – távolinak egyáltalán nem mondható – jövőbe tekintetünk, akkor elmondható, hogy olyan pályaválasztási irányvonalat adnak, ami a keletkező technológiai igényeket a lehető legjobban ki fogja tudni szolgálni.

Iskolákba viszik a jövő technológiáját

Udvardi János kiemelte, hogy az oktatási intézményeknek összeállított tananyaguk egyedülálló. Azon túlmenően, hogy a diákok megtanulják és megismerik a nyomtatók működési elvét, elsajátítják a háromdimenziós tervezést is egy speciálisan gyerekeknek kialakított tervező szoftveren keresztül.

A diákok megtanulnak térben gondolkodni, és 3D-ben tervezni.

A tananyagot összefűzték különböző egyéb más tantárgyakkal is. Ilyen például a földrajz: a képzés keretében a diákok megtervezik a földgömb héjszerkezetét, majd azt ki is nyomtatják. Ezáltal megtanulnak térben gondolkodni, 3D-ben tervezni, ami teljesen más perspektívát és látásmódot igényel, mint papíron végzett tervezés, húzta alá az ügyvezető. Fizikai megkötés nincs: amit a tanuló megálmodott, azt létre is hozhatja.  

Ehhez minden diák külön számítógépet és nyomtatót kap, így saját eszközökkel dolgoznak. A visszajelzések alapján elmondható, hogy a diákok körében eddig nagy sikert aratott, akik joggal érzik úgy, hogy a képzés miatt „10 percesre rövidül egy 45 perces tanóra”.

Minden diák külön számítógépet és 3D nyomtatót kap az oktatás során, így saját eszközökkel dolgozhatnak. 

Mint megtudtuk, több intézménnyel is folyamatos tárgyalásban vannak: Kecelen, Kiskőrösön át, Dunaújvárosig, több iskolában is meghonosítják a tervek szerint ezt a forradalmian új technológiát. Udvardi János szerint a szeptemberi célok között szerepel, hogy 10 iskolában kezdődhessen meg a képzésük.

Befektetés a humánerőforrásba

A G3D Print Kft. kiváló szakembereket szeretne képezni, akiket a hasonló technológiát használó cégek, vállalatok tudnak majd a jövőben alkalmazni. Ehhez rendkívüli tudásbázist biztosítanak, amit máshonnan, tankönyvekből nem lehet megtanulni.

A vállalkozás  eljutott odáig, hogy a márka és a brand építőkövei közé becsempészik az oktatást is.

A vállalkozás olyan tapasztalati tudás birtokában van, amit tovább szeretnének adni a következő generációnak: egy olyan úton indítják el a fiatalokat, ahol komoly sikereket érhetnek el, ez a cég számára a profit, hívta fel a figyelmet az ügyvezető.

A kurzus célja, hogy minél több oktatási intézmény felfigyeljen arra, hogy mit is képviselnek, és részesei legyenek az innovatív vállalkozás sikereinek.

Táborokat is szerveznek a nyári szünetben

A tantermi képzésen túl nyári táborokkal is készülnek. Udvardi János elmondása szerint apaként ő is tisztában van azzal, hogy igen nehéz a gyerekeknek olyan nyári programot nyújtani, ami az időtöltés mellett fejlesztő is.

A tananyagot összefűzték más tantárgyakkal is.

A G3D Print Kft. elképzelései között szerepel, hogy ötnapos kurzusú nyári tábort szerveznek, amire a térségből is várják majd az érdeklődő fiatalokat. Az 5 napos kurzus időtartam alatt beleízlelhetnek e folyamatokban, így egy maradandó, tényleges fejlesztő időtöltést nyújtanak a szünidőt töltő diákok számára.  Ezáltal olyan programokon vehetnek részt a gyerekek, aminek segítségével betekintést nyerhetnek a G3D Print Kft. által képviselt innovatív technológiába.  

Kapcsolódó cikk
Egy kiskőrösi vállalkozás, ami felkerült a világ innovációs térképére
Egy kiskőrösi vállalkozás, ami felkerült a világ innovációs térképére
2018 novemberében abból a célból alapították meg a G3D Print Kft.-t, hogy a teljesen újnak számító 3D nyomtatással a lakosság...
MEGOSZTÁS