2022. május 21-én a Szabadidőparkból indult a XVIII. Petőfi Túra. A tavalyi útvonalat ismételték idén a túrázók minden távon. Döme Géza, az Eltájolók TSE elnöke azt ígérte, hogy a következő évi, jubileumi túrára készülnek majd különlegességekkel.

A reggeli borongós idő sem riasztotta el azt a több, mint 430 embert, akik próbára szerették volna tenni állóképességüket, elszántságukat.

-Hirdetés-

A 15 és a 20 km-es távot csak gyalogosan lehetett teljesíteni, az 55, a 70 és a 90 km-eseket pedig csak kerékpárral. 40 km-en gyalogolni és kerékpározni is lehetett.

Tóth Nimród rajtja

Ismét sok közösségi szolgálatos fiatal segített a rajtban és az egyes ellenőrző pontokon is. Ezeken a pontokon mindig volt vízfelvételi lehetőség, a célban pedig hagymás-zsíros, valamint lekváros kenyér várta a megfáradt túrázókat.

A legfiatalabb túrázó az 5 éves Csengődi Ábel, a legidősebb pedig a 78 éves, Boldoczki Sándor volt. Pszota Attila, ultrafutó a 40 km-es szakaszt teljesítette futva. Elmondta, hogy heti 50-60 km-t fut általában, de a fülledt időjárás és a homok szép kihívás volt ezen a napon. Rajta kívül is többen vállalkoztak futásra a 15-ös és a 20-as távon is.

Csengődi Ábel, a legfiatalabb teljesítő

Az Eltájolók TSE ezúton is köszönetet mond, azoknak a támogatóknak, akik az idei Petőfi Túra megvalósítását segítették:

Agro Line Kft., Tóth László
ZamaTom Trade Kft.
Gesztenye Presszó, Kaskantyú
Bucka Söröző, Csengőd
Izsáki Táncsics Mihály Művelődési Ház és Sportcsarnok
Bács-Kiskun Megyei Szabadidősport Szövetség
Kiskőrösi Szikvíz
Kelemen Ildikó

A következő, nagyobb szabású Eltájolók rendezvény a Tóról-Tóra Túra lesz, 2022. szeptember 17-én, melyre szintén nagy szeretettel várják a jelentkezőket. A XIX. Petőfi Túra időpontja: 2023. április-május. Mindkettő részleteiről az eltajolok.hu honlapon és az Eltájolók TSE Facebook oldalán teszik közzé az információkat a nyár végéig.

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (125 db kép)