2022.05. 21-én reggel elindult a Futókörök napja a kiskőrösi záportározónál. Ehhez és a városi napokhoz kapcsolódóan, egy nyertes pályázatnak köszönhetően ivóvíz kutat is avattak szombat reggel a futópálya mellett.

-Hirdetés-

A városi rendezvényekhez kapcsolódó ivókút átadása a Kiskunsági Víziközmű-Szolgáltató Kft. által a KEHOP-2.1.7.-19-2019-00016 Életvizeink tisztaságának védelme, és a tudatos vízhasználatra nevelés a klímaváltozás korában pályázat keretein belül valósult meg. Az ivókutat Domonyi László, Kiskőrös Város Polgármestere és Mátyus Zoltán, a Kiskunsági Víziközmű-Szolgáltató Kft. ügyvezető igazgatója adták át. Az átadást követően az éppen futásukat teljesítő versenyzők és arra járó kisgyerekek máris tesztelték a vizet. Mindenki egyaránt kiválónak találta a minőséget.

Mátyus Zoltán: „Ilyen ivóvízkutat a szolgáltatási területeink közül Kiskőrös, Kiskunhalas és Kalocsa fog kapni. Fontos az ivóvíz, hiszen egy embernek a létfenntartásához szükséges napi 3liter víz fogyasztása. Fontos, hogy ez egészséges ivóvíz legyen. Egyedülálló itt a környéken ennek az előállításában a Kiskunvíz. Harcban vagyunk a pet-palackkal, az a feladatunk, hogy terjesszük, hogy ugyanazt a vizet – mert ivóvízről van szó-, ne pet palackból fogyasszunk el. Az ivóvizünk a legellenőrzöttebb, természetes és egészséges ivóvíz. A mai napon a város lakosságának, Kiskőrös Város Önkormányzatának ivókutat adunk át itt a futópálya mellett. Ezzel azt reméljük, hogy akik idejönnek sportolni, azok minél többen fogják használni, fogyasztani.”

Domonyi László: „Először is köszönöm a Kiskunvíz Kft-nek a fáradtságos, mindennapos munkájukat, hiszen a víz egyértelműen életünk alapja. Mondhatjuk nyugodtan, hogy víz nélkül nincs élet. Köszönjük, hogy ivókutat helyeztek el itt Kiskőrösön a futókör mellett, köszönjük, hogy ránk gondoltak. A Kiskunvíz projektje a kiskőrösieket is gazdagítja. Itt Kiskőrösön bizton állíthatjuk, hogy a csapból folyó víz nagyon jó, nagyon szeretjük. A mai egészséges életmód egyik alapja, hogy igyunk minél több vizet, és ahogy ez a kútra is fel van írva, Igyál, csak természeteset. A mi vizünkről mondhatjuk, hogy igazán természetes víz. Köszönjük a kutat, és hogy a projekt részesei lehetünk mi kiskőrösiek.”

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (42 db kép)
MEGOSZTÁS