Május utolsó vasárnapján Kiskőrösön sem maradhat el a városi gyereknap, melyet ismét a város főterén rendeznek meg. Régi-új programelemként gyermekpolgármester választást is tartanak, továbbá foglalkozásokkal, koncertekkel, ajándékokkal és meglepetésekkel is várják a gyerekeket és családtagjaikat. 

-Hirdetés-

 

Dr. Ba Mariann, a Kiskőrös Városért Alapítvány kuratóriumi elnöke így mesélt a közelgő eseményről hírportálunknak: 

„A gyermekpolgármester választást a vírus előtti utolsó nagy gyermeknapi rendezvényen találta ki az alapítvány. Ennek a programelemnek is az volt a célja, hogy a gyerekek úgy töltsék el a gyereknapot, hogy valamilyen kihívás is legyen a napban. Már akkor nagyon nagy sikert aratott a gyerekek körében, ezért úgy döntöttünk, hogy idén újra megszervezzük. Az általános iskolák alsó tagozatán kértük fel a gyerekeket, hogy e-mailben jelezzék szándékukat felénk. Arra kértük őket, hogy írjanak egy rövid bemutatkozást magukról és arról, hogy ki miért szeretne gyermekpolgármester lenni. A jelentkezettek közül 9 gyermeket fogunk kiválasztani a holnapi nap folyamán, őket e-mailben értesítjük 2022. május 27-én.  Az általunk kijelölt gyerekek egy érdekes és aranyos kis vetélkedőre számíthatnak vasárnap, míg a nyertes gyermeket megválasztjuk a város gyermekpolgármesterének. A kulcsot jelképesen Domonyi László polgármester fogja átadni számára. Ezt követően a gyermekekkel felsétálunk az önkormányzat épületébe, ahol vendégül is látjuk őket, míg a kiválasztott személy beleülhet a polgármester úr székébe is. A gyermekpolgármester ezt a címet egész évben viselheti, de a többieknek sem kell szomorkodniuk, hiszen természetesen a játékban résztvevő gyerekek is kapnak majd valamilyen tárgyi ajándékot. Bármilyen szeszélyes is lesz az időjárás, a színpadi rendezvények biztosan meg lesznek tartva, mert sátor alatt leszünk. Bízunk benne, hogy az időjárás is lehetővé teszi majd a  légvárak felállítását és használatát, továbbá az egész napos kreatív foglalkozásokat a Csigás kútnál.”

Az ingyenes, egész napos rendezvényre további meglepetésekkel is készülnek a szervezők. Szerintünk érdemes lesz kilátogatni
Kiskőrös főterére
május 29-én.

Kiemelt kép: illusztráció – VIRA.HU archív fotó 

MEGOSZTÁS