Írta: vira

Dr. Ba Mariann 1976. március 14-én született egy tősgyökeres kiskőrösi családban. A Petőfi Sándor Általános Iskola elvégzése után a helyi gimnáziumban érettségizett, majd Szegeden szerzett jogi diplomát. Az államvizsgát szakmai gyakorlat követte, majd általános szakvizsgát tett. A gyakorlati idő és a szakvizsga letételét követően 2007-ben alapította és nyitotta meg saját önálló ügyvédi irodáját. Ügyvédi praktizálása során a polgári jogi szakirányt választotta, ezen belül is a családjog került hozzá nagyon közel, így erre a szakterületre specializálódott egy kétéves szakképzés elvégzése után.

-Hirdetés-

 

Családjogi szakjogászként több mint 15 éves tapasztalattal segíti ügyfeleit. Családjogi elköteleződése mindig is erős volt, célja a kezdetektől fogva az, hogy a felek közötti érzelmi és egyéb feszültségekből adódó konfliktusokat feloldva, a válással járó nehézségeket megpróbálja megkönnyíteni, különös figyelemmel a kiskorú gyermekek érdekeire. Több esetben sikerült már megdöntenie azt az idejét múlt felfogást, hogy kiskorú gyermeket a bíróság csak az édesanyánál helyezheti el. Sokszor segített ügyfelein a házasságkötést megelőzően megkötött vagyonjogi szerződéssel, melynek eredményeképpen, ha válásra került a sor, nem volt szükség több évig elhúzódó vagyonmegosztási perre.

(Fotó: Erdei Mihály)

Közösségi feladatvállalásaival már az általános iskolában kitűnt társai közül, az iskolatanács vezetője volt. Az egyetem mellett a helyi rádiónál szívesen vállalt feladatot, még diplomásként is több évig rádiózott.  

Közel két évtizede, 1991. óta működik városunkban a Kiskőrös Városért Alapítvány, melynek régóta tagja, 2019. decembere óta pedig elnöke. Alapítványi elnökként fontosnak tartja, hogy minden olyan területet fel kell ölelniük, amely a város érdekeit szolgálja. Természetesen segítik a szociálisan rászorult diákokat, családokat is. Az alapítvány ötfős kuratóriumában mindenki a szakterületének megfelelő feladatokat végzi, így ő legfőképpen a jogi hátteret biztosítja az elnöki teendők mellett.

(Fotó: Erdei Mihály)

Szabadidejében lelkes természetjáró és állatvédő, a mentális egészség fontosságát vallja. A nyelvtudás is alapvető számára, az angol és a német nyelvet társalgási szinten beszéli, célja az olasz nyelv elsajátítása. Napjainkban már jogi szakcikkek publikálásán is dolgozik.

Kapcsolódó cikk
Önkormányzati elismeréseket adtak át Kiskőrösön
Önkormányzati elismeréseket adtak át Kiskőrösön
Kiskőrös Város legnagyobb ünnepe március 15-e. Ennek tiszteletére az ünnepi események közé tartozott az idei önkormányzati elismerések átadása. Az elismerések...

Forrás: Kiskőrös Város Önkormányzata
Fotók: Kiskőrös Város Önkormányzata / Erdei Mihály 

MEGOSZTÁS