Írta: vira

Az izsáki rendőrök egy 34 éves és 55 éves kalocsai férfival, valamint 28 éves kiskőrösi társukkal szemben folytattak eljárást csalás miatt – írja a police.hu.  

Az Izsáki Rendőrőrsre csalásról érkeztek bejelentések idén február 11-én, és a bűncselekmények kísérteties hasonlóságot mutattak. Az első áldozat egy 81 éves asszony volt, aki arról számolt be a rendőröknek, hogy három ismeretlen férfi jelent meg Páhiban, az otthona előtt. Az idegenek kinézték maguknak az idős udvarában lévő használati tárgyakat és vételi szándékukról győzködték a nőt. Végül megállapodtak az asszonnyal, hogy megvesznek tőle több szekrényt, gáztűzhelyt és egy kályhát 50.000 forintért. A trió a megbeszélt holmik nagy részét bepakolta egy furgonba, és ígéretet tettek, hogy visszamennek a maradékért, majd kifizetik a megbeszélt összeget. Azonban azóta is hiába várja őket az idős asszony.

-Hirdetés-

Nem sokkal később Izsákon jelent meg a tolvajbanda egy 52 éves férfinál, akitől az udvarán heverő vasakat akarták megvásárolni. A felek megegyeztek, majd bepakolták a kocsiba a fémeket, azonban innen is angolosan és fizetés nélkül távoztak a csalók. Az izsáki nyomozók pár napon belül beazonosították a három tolvajt. Egy 34 éves és 55 éves kalocsai férfit, valamint egy 28 éves kiskőrösit hallgattak ki gyanúsítottként a csalásokért. A napokban a nyomozást befejezték és az iratokat megküldték az illetékes ügyészség részére.   

Kiemelt kép: illusztráció 

MEGOSZTÁS