Az Intézményi Bozsik Program keretében volt általános iskolás diákok részére kispályás labdarúgó torna a kiskőrösi Városi Sporttelepen június 1-jén, kora délután. A program célja, hogy olyan gyermekeket is bevonjanak a labdarúgásba, akik nem igazolt játékosok.

A kiskőrösi Bem József Általános Iskola csapatának edzője Bárány Mihály elmondta, hogy a Bozsik Programok két szálon folynak, intézményi és egyesületi keretek között. A tornákat négy korcsoportban tartják intézményi szinten is, melynek a labdarúgás és a rendszeres sportolás megszerettetése is az egyik feladata.

A soltvadkerti csapat
-Hirdetés-

A tornák során nem számolnak eredményeket, nincsenek helyezések. A sportolás után csokoládé jutalmazásban részesülnek a résztvevő fiatalok, a szezon végén pedig emlékérmet kapnak. Az adott szezonban ősszel három szabadtéri, télen három teremtorna, a tavaszi időszakban még négy torna szerepel a programban. A térségből a soltvadkerti általános iskola, Kiskőrösről a Bem, valamint a Petőfi csapatai vesznek részt a tornákon.

A kiskőrösi Bem (felül a képen) és a Petőfi (alul) csapata

A szakemberek figyelik folyamatosan a tehetségeket, és az ügyesebb játékosokat megpróbálják bevonni az egyesületi keretekbe. Az előírások szerint a tornák alkalmával 60 perc tiszta játékidőt kell teljesíteniük a résztvevő gyermekeknek. Az iskolákat a játékos és csapatlétszámok függvényében támogatja az Intézményi Bozsik Program sportfelszerelésekkel, ami éves viszonylatban a százezer forintot is meghaladó összeg lehet.

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (39 db kép)
MEGOSZTÁS