“Zongora Gyöngyszemek” évzáró hangversennyel kápráztatták el 2022. június 3-án, pénteken a Gyöngyház Kulturális Központ színháztermében a kedves érdeklődőket.

Az évzáró hangverseny immár második alkalommal került megrendezésre. Az elmúlt évben hagyományteremtő céllal rendezték meg a zenei estet, ahol átadásra került a Dr. Pethő István emlékdíj, amelyet az est egyik szervezője, a Soltvadkert Gyermekeiért Alapítvány kuratóriuma alapított meg.
Dr. Pethő István a soltvadkerti zongora oktatás alapköveit fektette le feleségével Dr. Pethőné Dr. Fodor Katalinnal. A díjat István bácsi (mert nekünk, már csak István bácsi marad mindörökre) munkásságának tiszteletére alapították meg. A díjat természetesen ebben az évben is elnyerhette az egyik kis zongoraművész.

A Dr. Pethő István emlékdíjat az a növendék nyerheti el, aki nemcsak a szorgalmával, a tehetségével emelkedik ki társai közül, de példamutató magatartásával is élen jár a különböző társadalmi eseményeken való megjelenésével, zenejátékával.

2022-ben a Dr. Pethő István emlékdíjat
Gangl János vehette át.

Gangl János átveszi a Dr. Pethő István díjat
Díjazásban részesült két végzős tanuló is:
  • Szekér Vivien a soltvadkerti Kossuth Lajos Evangélikus Általános Iskola és AMI végzős tanulója, a Zongora Gyöngyszemek csoport tagja  és
  • Martin Péter a kiskőrösi Petőfi Sándor Evangélikus Gimnázium végzős tanulója, a Zongora Gyöngyszemek csoport tagja.
Gyöngyszemek, akik mindannyiunk lelkét feltöltötték az este folyamán:
-Hirdetés-

Baumgartner Zsolt, Eperjesi Loretta, Farkas Viktória, Fejes Kíra, Fejes Lara, Franck Liza, Frittman Áron, Gangl Barbara, Gangl János, Gszelmann Barbara, Gszelmann Edvárd, Klestenitz Lola, Lengyel Luca, Lengyel Zita, Martin Péter, Medgyes Zita, Meggyesi Boglárka, Meggyesi Zsófia, Pálinkás Teofil, Révész Csongor, Seres Eszter, Seres Gergő, Szekér Szonja, Szekér Vivien, Szentgyörgyi Léna, Trapp Bence, Vancsura Elza, Városi Filip, Városi Noel, Weiszfeld Viola, Weppert Ábel, Zsebi László

Két gyermek kirándulás miatt nem tudott személyesen részt venni az évzáró hangversenyen, azonban a Soltvadkert Televízió jóvoltából ők is színpadra állhattak, mi nézők és hallgatók pedig felvételről nézhettük meg az ő játékaikat is.

Felkészítő tanáraik, akik töretlen lelkesedéssel hisznek a zene erejében, a gyerekek kitartásában:

Bálint Ákos és Dr. Pethőné Dr. Fodor Katalin

A hangversenyen betegség miatt nem lehetett jelen Bálint Ákos, akinek ezúton is mielőbbi gyógyulást kívánunk.

A hangversenyt végül egy felhőtlen tortázás zárta, amelyet a Szent Korona Cukrászdával készítettet el az Alapítvány a gyermekek részére.

A hangversenyen befolyt összeget a Soltvadkert Gyermekeiért Alapítvány támogatására fordítják, mely alapítvány hosszú évek óta elkötelezett támogatója a soltvadkerti zongora oktatásnak.

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (93 db kép)
MEGOSZTÁS