A Kiskőrösi LC utánpótlás labdarúgó csapatai közül az U15-ös lány gárda a megyei korosztályos bajnokságban szerepel. A lányok legutóbb június 4-én léptek pályára, amikor hazai környezetben fogadták a kecskemétieket.

A kiskőrösiek ezen a játéknapon 9-1 (0-7) arányú vereséget szenvedtek a Mercedes KLC gárdájától: Hordós Gabriella – Galambos Anna, Somlyai Petra, Lucza Fanni (Csernik Zoé), Varga Petra, Herceg Vanessza, Ilyés Emőke.

-Hirdetés-

A bajnokság két élcsapata találkozott egymással ezen, a harmadik fordulóból elhalasztott mérkőzésen. Az már korábban eldőlt, hogy a mezőnyből kimagasló kecskemétiek nyerik meg a bajnokságot, és a kiskőrösiek végeznek a második helyen. A rangadóra két csapatnyi játékossal kiálló kecskemétiek ellen a kiskőrösiek igen tartalékosan tudtak pályára lépni, és a cserepadon is mindössze egyetlen játékosa volt a hazaiaknak.

Az első félidőben a kiskőrösiek védelmi hibáiból többgólos előnyre tettek szert a kecskemétiek, és a találkozó már ebben a játékrészben eldőlt.

A szünet után sokat javult a kiskőrösiek játéka, szép támadásokat vezettek és Galambos Anna, Varga Petra, valamint Herceg Vanessza révén több gólhelyzetük is volt. A hazai lehetőségek a 48. percben hoztak eredményt, amikor Galambos Anna távolról lőtt védhetetlen, nagy gólt a kecskeméti kapuba (1-8).
A második félidő közepén egy sajnálatos esemény is történt, amikor a kecskemétiek játékosa, Müller Míra fejét a labda nagy erővel eltalálta. Az eset után a sérült játékos rosszul lett, szédülésre panaszkodott, ami miatt a mentőket is kihívták. A játékos nagy valószínűség szerint agyrázkódást szenvedett, ami miatt a kiskunhalasi kórházba szállították.

A találkozót a kecskemétiek megérdemelten nyerték meg, de talán nem volt ekkora különbség a két gárda között a számszerű eredményt tekintve.

Sinkó Dorián – Kiskőrösi LC edzője:

-Sok hiányzónk volt különböző okoknál fogva a mai mérkőzésen, így nagyon vérmes reményeink nem lehettek az eddigi 18 mérkőzéséből mindet megnyerő kecskemétiek ellen. Nagyon sajnálom, hogy az első félidőben több elkerülhető gólt is kaptunk, amikor az ellenfelünk a mi hibáinkat kihasználva lőtte a labdát a kapuba. A második félidőben már a mutatott játékunkkal elégedett voltam, hiszen feljavult a védekezésünk, és támadásban is több veszélyes akciót tudtunk vezetni. A kialakított helyzeteink alapján nagyobb odafigyeléssel szorosabb eredményt is elérhettünk volna.

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (46 db kép)
MEGOSZTÁS