A pünkösdi legenda ismét életre kelt Kiskőrösön, immáron 10. alkalommal. Persze ehhez kellenek a dutrások is, vagyis a Kis Zsolt elnökletével működő Kiskőrösi Dutra Baráti Kör Egyesület. Két napon keresztül tartó színvonalas és látványos programot állítottak össze az érdeklődők számára.
A hivatalos megnyitón Belák József szóvivő köszöntötte a vendégeket. A baráti kör munkáját és a Dutra találkozó jelentőségét Szedmák Tamás alpolgármester, Gáspár Ferenc, a NAK megyei elnöke, valamint Font Sándor országgyűlési képviselő méltatta.
 
Szombat délelőtt 97-nél járt a regisztrált járművek száma, de még folyamatosan érkeztek.

14 órakor elindult a városban a felvonulás, érdemes volt valahol meglesni őket, nem mindennapi látványban lehetett része annak aki ezt megtette.
A felvonulást követően bemutatták a traktorokat és a résztvevőket, délután fellépett a Citerazenekar, majd pedig a Szivárvány Néptáncegyüttes. Ezt követően a Dutrákat egyszerre indították be. Végül kezdetét vette a retró parti Anitával és Nanival.

-Hirdetés-

Szombaton az Ikarus 256 nosztalgia buszjárattal a kiskőrösi MIG Bázisra lehetett kilátogatni, ahol két gyönyörűen felújított vadászrepülőgépet (MIG-15 és MIG-21) lehetett megtekinteni.

Kapcsolódó cikk
MiGálló Kiskőrösön – egy nem mindennapi magángyűjtemény
MiGálló Kiskőrösön – egy nem mindennapi magángyűjtemény
Nem mindennapi látványban lesz része annak, aki ellátogat Kiskőrösön a Baross utcába, ugyanis az egyik ház udvarán tuják és rózsabokrok...

Vasárnap reggel fél tízkor a Karusszelt, a Dutrák táncát tekinthették meg az érdeklődők, ami 6 traktornak a meghatározott koreográfia szerinti együtt mozgását jelenti. 10 órakor szántás és művelésbemutató volt, majd a kistraktorok traktorhúzó versenye következett. Délután 1 órakor, az ebédet követően emberek a gépek ellen kötélhúzás vette kezdetét, majd azután a nagy traktorok traktorhúzó versenyét tartották meg.

A vasárnapi betétprogramok között volt gyermek traktoroztatás, légvár, arcfestés és Csepel 566 bemutató is. A találkozót pedig tombolahúzással zárták, mely során idén is egy kis Dutra volt a főnyeremény.

Forrás, képek: Kiskőrös Város Facebook oldal, Font Sándor Facebook oldal, Bács-Kiskun Facebook oldal, Gáspár Ferenc Facebook oldal, Eszter Gyalogné Klajkó Facebook oldal,

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (129 db kép)
MEGOSZTÁS
Írta: vira