Írta: vira
2021. május végén a János Vitéz Látogatóközpont kertjében kialakításra került új kültéri közösségi tér középpontjában egy Steora Urban típusú okospad található. A telepítést követően 10 nap alatt az okospad WIFI használóinak száma 156 fő volt, vezeték nélküli töltés 100, USB töltés 19 pedig alkalommal történt. Az elmúlt egy évben nagyon sok felhasználó vette igénybe az okospad szolgáltatásait. 2022.május 31. 19 óráig az okospad WIFI használóinak száma 3566 fő volt, vezeték nélküli töltés 1626, USB töltés pedig 519 alkalommal történt.
 
Kép forrása: Kőrösszolg Nonprofit Kft.
 
Az okospad egy hasznos, 21. századi igényeknek megfelelő modern utcabútor, melyet úgy terveztek, hogy minden környezetbe tökéletesen illeszkedjen.
 
A Sterora Urban típusú okospad:
  • Modern pihenőhely, információs pont.
  • Elsődleges funkciója a közösségteremtés, megjelenésével növekszik a közösségi terek látogatottsága.
  • Ez a típus a világ első utcai okospadja LCD kijelző
  • A padhoz tartozó saját kezelőfelület segítségével nagyon egyszerűen készíthetünk kampányokat, azaz tölthetünk fel fényképeket, videókat, majd beállíthatjuk a lejátszási időt és gyakoriságot, majd ezek a kampányok megjelennek az LCD kijelző Ingyenes WIFI hotspot-ként üzemel.
  • Okoseszközök részére töltőállomásként is szolgál egy vezeték nélküli töltő és két USB port segítségével.
  • A padhoz tartozó saját kezelőfelület segítségével nyomon tudjuk követni hányan használták okos eszközök töltésére és hányan internetezésre. Kezelőfelületén megjelenik az aktuális hőmérséklet, páratartalom értéke is.
  • LED fényforrása által utcai lámpaként is szolgál, éjszaka fehér fénnyel világít, az okoseszközök töltésénél kék fénnyel.
  • Az okospadnak a folyamatos működéshez szüksége van vezetékes áramellátásra is.
  • A napos időszakok során a napelemes egység által termelt energiát az akkumulátor tárolja, ez elegendő az éjszakai vagy borult időben történő működéshez.
  • Ha az akkumulátor töltöttsége 25% alá esik, akkor a pad áttér a hálózati üzemmódra.
  • Segít információhoz jutni olyan felhasználókat, akiknek nincsen lehetősége otthoni internet előfizetésre.
 
Segít információhoz jutni olyan felhasználókat, akiknek nincsen lehetősége otthoni internet előfizetésre.

Még mitől különleges a kiskőrösi okospad? Kizárólag azok tudják használni, akik helyesen válaszolnak a következő, a felhasználó mobiltelefonján megjelenő tesztkérdésre: Melyik városban született Petőfi Sándor?

 
Kapcsolódó cikk
Ingyenes a wifi, csak a jelszót kell megfejteni – „Okospad-közösen a közösségért”
Ingyenes a wifi, csak a jelszót kell megfejteni – „Okospad-közösen a közösségért”
A János Vitéz Látogatóközpont melletti téren pályázati támogatással közösségi teret építenek ki, melynek részeként egy úgynevezett „okospadot” telepítettek le. Az...
 
 

Forrás: Kőrösszolg Nonprofit Kft.  

-Hirdetés-
MEGOSZTÁS