A Soltvadkerti UKSC csapatai közül az országos bajnokságok korosztályos küzdelmeiben szerepel a serdülő és az ifjúsági gárda is. A fiatalok a korosztályos küzdelemsorozatok III. osztályában léptek pályára, és mindkét csapat a dobogón végzett.

A két gárda keretét négy ifjúsági játékos kivételével ugyanazon játékosok alkották, és a fiatalok nagyon jól bírták a kettős terhelést, hiszen a serdülők ezüstérmesek lettek, az ifjúságiak pedig megnyerték a bajnokságot. Az éremosztó ünnepségre június 8-án került sor a helyi sportcsarnokban.

-Hirdetés-

Az eseményen Forgó Erzsébet edző elmondta, hogy a serdülő csapat nagyon közel állt a bravúrhoz, de a Pick Szeged gárdáját hazai pályán nem tudták legyőzni, így a szegediek szerezték meg a bajnoki címet. A 20-20-ra végződött találkozóval kapcsolatban megemlítette, hogy a bajnoki cím szempontjából a sorsdöntő mérkőzés nagy érdeklődés mellett zajlott, telt ház előtt, és kiváló hangulatban került lejátszásra.

Hachbold László és Forgó Erzsébet

A lelkes hazai szurkolók az utolsó pillanatokig biztatták a soltvadkerti fiatalokat, és Szegedről is többen érkeztek a mérkőzésre, ami örök élmény maradhat minden játékos számára. Az ifjúsági csapat az egész szezonban egyenletes, jó teljesítményt nyújtott és a mezőnyből kiemelkedve szereztek bajnoki címet. A klub játékosai közül kiemelte Hachbold László teljesítményét, aki a serdülőknél 247, az ifjúságiaknál 159 gólt szerzett, és az összesen szerzett 406 találatával a 31 mérkőzésén, 13-as gólátlaga volt mérkőzésenként. A kiemelkedő teljesítményére a Pick Szeged is felfigyelt, és jövőre ott folytatja pályafutását. A tehetséges fiatal soltvadkerti szereplését Forgó Erzsébet egy emléktárgy átadásával köszönte meg, és a szegedi pályafutásához sok sikert kívánt.

Az ünnepélyes éremátadó során a díjakat a kézilabda szövetség részéről Járdi Ádám elnök, Tomkovics Ákos és Apró Ferenc, a helyi önkormányzat részéről pedig dr. Pozsgai Boglárka képviselő adták át.
Ünnepélyes éremátadás

Az ezüstérmes serdülő csapat tagjai:

Fülöp Marcell, Hachbold László, Hegyi Ádám, Judák Gergő, Kriszt Ármin, Kriszt Vidor, Mészáros Gergő, Rákóczi Péter, Szénási Béla, Szentgyörgyi Gergő, Városi Ferenc, Vincze Tamás, Zsikla Milán, Engler Bence.

Edző: Nyúl Zoltán.

Az ifjúsági bajnokcsapat tagjai:

Hachbold Gergő, Hirch Ádám, Májer Márk, Nagy Norbert, Fülöp Marcell, Hachbold László, Hegyi Ádám, Judák Gergő, Kriszt Ármin, Kriszt Vidor, Mészáros Gergő, Rákóczi Péter, Szénási Béla, Szentgyörgyi Gergő, Városi Ferenc, Vincze Tamás, Zsikla Milán, Engler Bence.

Edző: Forgó Erzsébet.

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (40 db kép)
MEGOSZTÁS