A Kiskőrösi KSK férfi kézilabda utánpótlás csapatai közül az U15-ös gárda az Országos Gyermekbajnokság FU15 Terület III. csoportban szerepelt az elmúlt szezonban. Az együttes kiváló teljesítményt nyújtott a bajnokságban, aminek köszönhetően az alapszakaszban olyan eredményt ért el, hogy jogot szereztek a rájátszásban a felsőházában való szereplésre.

A gárda a hatcsapatos felsőházban a kalocsai Gézengúz UKC, a dunaújvárosi Virág SE, a Sport36-Komló, a szegedi Tisza Volán SC és a dunaföldvári Holler UNFC csapatival küzdött meg a helyezésekért. A fiatalok felvették a versenyt a nagyvárosok komoly múlttal rendelkező csapatival és kiélezett küzdelemben, az utolsó fordulóban a szegedi Tisza Volán SC elleni győzelemnek köszönhetően megszerezték a bajnoki címet.

Az éremosztó ünnepségen Pethő Attila képviselő köszöntötte a fiatalokat és gratulált a sportolóknak a kiváló eredményhez
-Hirdetés-

Az éremosztó ünnepséget június 9-én tartották a kiskőrösi Városi Sportcsarnokban. Az eseményen az önkormányzat részéről Pethő Attila képviselő köszöntötte a fiatalokat és gratulált a sportolóknak a kiváló eredményhez.
A klub ügyvezetője Harangozó Péter kiemelte, hogy hatalmas eredmény ez a bajnoki cím, hiszen kisvárosi csapatként tudtak tőlük jóval komolyabb lehetőségekkel rendelkező egyesületeket maguk mögé utasítani.
A csapat edzője, Kromholcz János egy sokéves, áldozatos munka eredményeként jellemezte az aranyérem megszerzését. Kiemelte, hogy a fiúk az edzéseken mindig nagy számban voltak jelen és ez az odaadó lelkesedésük akkor sem lanyhult, amikor a járványhelyzet alatt vidéken, a focipályán vagy a futópályán tudtak csak edzeni.

Harangozó Péter, Czinkóczki Tibor, Pethő Attila, Kromholcz János

A szakvezető szerint a rájátszásban nagyon kiegyenlített volt a mezőny, és a keresztbeverések miatt az utolsó pillanatokig nyílt volt a bajnoki címért folyó küzdelem. A legnagyobb riválisuknak a kalocsaiakat nevezte, akiket hazai pályán nagyon érett, és kiváló játékkal tudtak nagy gólkülönbséggel legyőzni, ami döntő volt a végelszámolásnál. Megemlítette, hogy a bajnokság utolsó harmadában talán fizikálisan voltak jobbak az ellenfeleiknél és a mezőnynél, a fiúk betartották a taktikai utasításokat és nagyon fegyelmezetten kézilabdáztak.

A csapatnál végzett jó szakmai munkát dicséri, hogy az együttesből a Pick Szegedhez igazolt Vlcskó Bálint és Lukács Péter kapus, valamint Szentgyörgyi Zsombor a „kis” Veszprémben folytatja pályafutását.

A Kiskőrösi KSK U15-ös bajnokcsapata

Hátsó sor (balról): Szentgyörgyi Zsombor, Fülöp Félix, Fábián Roland, Döme Csanád, Gombár Gergely, Grausza Ádám, Megyeri Ádám.
Középső sor: Tótyik Áron, Dicsa Márk, Harangozó Andor, Vári Zsombor, Erdélyi Attila, Vlcskó Bálint.
Első sor: Kromholcz János – vezetőedző, Harangozó Péter – ügyvezető, Czinkóczki Tibor – diákolimpiai edző, Lukács Péter, Horváth Noel, Pivarcsi Roland.

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (36 db kép)
MEGOSZTÁS