Az idei évben is megtartotta szezonzáró összejövetelét a Soltvadkerti TE labdarúgó szakosztálya. A korábbi évek hagyományaihoz híven június 18-án a sportpályán vett részt az eseményen a megyei I., és megyei II. osztályú, valamint az ifjúsági csapat.

A megjelenteket a szakosztály elnöke Schmidt Zsolt köszöntötte, aki gratulált a megyei III. osztályú felnőtt csapat harmadik helyéhez. Kiemelte, hogy az ifjúságiak és a megyei I. osztályú gárda nagyon nehéz szezonon van túl, és a klub vezetése a nyáron mindent megtesz annak érdekében, hogy jövőre sikeresebben tudjanak szerepelni.

-Hirdetés-

A megyei I. osztályú felnőtt gárdáról Papp Róbert edző értékelőjében elmondta, hogy a játékosok képességeivel nem volt gond és sok mérkőzésen csak nagyon kevésen múlt, hogy pontot vagy pontokat szerezzenek. Az eredménytelenséget arra vezette vissza, hogy a sok lehetőségükből csak nagyon kevés gólt tudtak szerezni, valamint az edzéseken való részvétel is kívánni valót hagyott maga után. Az edző szerint az erőléti gondokra is visszavezethető, hogy több találkozót is az utolsó negyed órában veszítettek el, ezért a jövőben majd sokkal komolyabban kell venni a felkészülést.

Schmidt Zsolt és Frank Gábor

A megyei III. osztályú csapatról Frank Gábor edző elmondta, hogy az együttes évek óta kiemelkedő teljesítményt nyújtva tud ott lenni a dobogós helyek valamelyikén. Az elmúlt szezonban volt egy 14 mérkőzésen át tartó veretlenségi sorozatuk, ami jelentősen hozzájárult a jó szerepléshez. Ezt követően tavasszal kikaptak hazai pályán a Kiskőrösiektől és Jászszentlászlón, de az utolsó öt találkozójukon már nem szenvedtek vereséget, és így az igen erős mezőnyben odaértek a dobogó harmadik fokára. Kiemelte, hogy a játékosok edzéslátogatása nagyon jó volt egész szezonban, ezért erővel is végig bírták a mérkőzéseket. Mindezek mellett a sikerben nagy szerepe volt a kiváló csapategységnek és annak, hogy a megyei I. osztályú gárdával is jól együtt tudtak dolgozni.

Az elhangzott értékeléseket követően a megyei III. osztályú bajnokságban harmadik helyet szerzett Vadkert FC-Soltvadkerti TE II. csapata játékosainak egyéni teljesítményeit díjazták.

Az edzéseket legszorgalmasabban látogatók „edzésmenő” elismerést vehettek át:

  1. Sztraka Mihály
  2. Putnyik Róbert
  3. Somogyi Zsolt
A legtöbb gólpasszt adó játékos:
  1. Windecker Tamás – 17 gólpassz
  2. Viola Máté – 14 gólpassz
  3. Somogyi Zsolt – 9 gólpassz
A legtöbb gólt szerző labdarúgók:
  1. Kővári Csaba – 16 gól
  2. Sztankovics István – 13 gól
  3. Papp Róbert – 11 gól

Mérkőzéslabdát vehetettek át azok a játékosok, akik egy mérkőzésen öt, vagy annál több gólt szereztek:

  • Windecker Tamás – a Tázlár elleni mérkőzésen
  • Kővári Dávid – a Tázlár és a Tabdi elleni mérkőzéseken

Az egész szezonban nyújtott kiemelkedő teljesítménye elismeréséül a VFC aranylabdáját a tavalyi győztes Gaál Zoltántól vehette át Viola Máté. Ezt a díjat az a labdarúgó kaphatja meg, aki a találkozók több, mint felén pályára lépett és a csapat játékosai szavazatai alapján a legtöbb voksot kapta.

A programhoz a finom borokat a Galántai Borászat biztosította, az ízletes bográcsos ételeket pedig Lavati Károly, Viola József, Szabó Attila, Frittmann Grácián és Füleki Csaba főzték.

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (51 db kép)
MEGOSZTÁS