Verőfényes szombat délelőttön búcsúztak a Kiskőrösi Bem József Általános Iskola végzős diákjai. A virágban úszó tantermek és folyosók csillogó szemű diákjai hol mosolyogtak, hol a könnyeiket törölgették.

Az osztályok az örök dallamok ritmusára járták végig az iskolát. A zászlóátadás és a hetedik osztályosok búcsúbeszéde után – melyet Albert Gergely, Schmidt Dorina és Szipőcs Zoé tolmácsoltak –, útravaló idézetek következtek. Majd Brada Hanna és Schmidt Dorina fuvolajátéka, valamint Varga Noa és Varga Száva dala csendült fel a levendulaszínbe öltözött színpadon.

„Én úgy tudom, hogy az emberek
Nem csak úgy lépnek át másokon.
A felnőttek birodalmából,
Ahogy ők, kicsit visszakívánkozom.”

(Nagy Bogi: Holnap)
A búcsúzó hetedikesek
-Hirdetés-

A nyolcadikosok nevében Erdélyi Attila búcsúzott. Majd a Bem végzős diákjai, akik az elmúlt évben is tánccal köszöntötték az akkori nyolcadikosokat, ismét táncra perdültek. Ahogy Kowalsky meg a Vega: Amire szültek című száma betöltötte a teret, mindannyian elgondolkodtunk az üzeneten:

„Mit jelent neked az eleve rossz? És
Mennyit hibázhat mindig csak más?
És ki ítélhet? Ki fizet érte? És ki az aki megbocsájt? (…)
Hívj annak, aminek csak akarsz
Hát én sem vagyok egy angyal, de
Te sem vagy Isten.
Ezt hívd ahogy akarod, de
Szeretni szültek.
Embert nem ember
Csak Isten ítélhet meg.”
A végzősök tánca

Lasztovicza László főigazgató felelevenítette a végzősökkel közös emlékeket. Az utat, aminek egy fontos állomását ünnepelték a ballagáson. Megköszönte a szülői munkaközösség pótolhatatlan munkáját Nagyné Gyökér Dórának, Balogh Erzsébetnek, Cserni Erikának, Dávid Máriának, Váczi-Wachsmann Ildikónak és Tóth Pálnénak.

Kiemelte azon diákok sikereit, akik a kötelezőnél jóval többet tettek a képzeletbeli tarisznyájukba az elmúlt években. Vizler Tamás, Náray Flóra, Tóth Milán, Weimper János, Karalkov Flóra, Gubán Milán, Kovács Kevin, Dicsa Dominika, Kalapos Dorina, Kecskeméti Réka, Végh Bálint és Vlcskó Bálint megérdemelten álltak ki az őket ünneplő vendégek elé. Gubán Milán és Kovács Kevin középfokú angol szóbeli vizsgát is szereztek.

A díjazottak

A Jó tanuló, jó sportoló díjat Kis Laura, a Bem-díjat pedig Dicsa Dominika nyerte el.

A végzős osztályfőnökök – Gmoser György, Aminné Szabó Ildikó, Bárányné Panta Beatrix – büszkén mosolyogva néztek végig a diákjaikon. Az esemény különleges és vidám pillanata volt, amikor záróakkordként minden nyolcadikos egy óriási kört alkotva buborékokat fújt.

Ezen a napon két nyugdíjba vonuló pedagógus is elballagott a gyerekeken kívül: Mészáros Valéria és Tímárné Opauszki Erzsébet.

Az iskola udvara üresen kongott, mikor a végzős diákjai utoljára vonultak át rajta. Átadták a helyüket a szorgosan pakoló hetedikeseknek, akik virágba borították a kedvükért az iskolát. A hetedikesek felkészítő osztályfőnökei: Papp Györgyi, Bella Tibor és Piszeczki Ilona voltak.

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (155 db kép)
MEGOSZTÁS