Szombat este egy fergeteges hangulatú szabadtéri színházi előadást láthattak a környékbeli lakosok. A Gyöngyház Kulturális Központ szervezésében Soltvadkerten, az iskola sportpályáján bemutatásra került a veszprémi Pannon Várszínház előadásában A Pál utcai fiúk színdarab.

-Hirdetés-

Molnár Ferenc világhírű regénye a az emberi társadalom természetéről, a hősiesség, az árulás, az esendőség és a hazaszeretet fogalmáról szóló alapmű. A klasszikust Dés László, Geszti Péter és Grecsó Krisztián dolgozták át zenés színdarabbá, amelyben már nem kisgyerekek, hanem ifjú emberek konfliktusa szólal meg. Nemecsek, Boka, Áts Feri, a Pásztor fivérek és a többiek örök példák, örök kortársaink. A drámai helyzetek még keményebbnek hangoztak, melyeket tovább fokoztak a mai hangzású zenék és dalszövegek. Az előadásban döntő szerepet játszanak a tárgyi világ akusztikus megszólaltatása, a színészek zenei-ritmikai kreativitása, a fiatalság ereje, humora, az eredeti mű katartikus üzenete. 

Telt házas nézőtér A Pál utcai fiúk előadáson

Az előadáson több mint 500 színházkedvelő nézhette végig a szenzációs előadást.A Gyöngyház Kulturális Központ munkatársai nagyon figyeltek a vendégek valódi kikapcsolódására, még rendkívül figyelmesen a gyermekek részére ülésmagasítókat is biztosítottak, ezáltal ők is minden percét élvezhették az előadásnak. Az előadás végén állva tapsolva köszönték meg a nézők a színház munkáját és vele együtt a Gyöngyház Kulturális Központ dolgozóinak a szervezést, Soltvadkert Város Önkormányzatának a támogatást!

A Gyöngyház Kulturális Központ terveik alapján szeretné a jövőben is folytatni a szabadtéri színházi előadások szervezését Soltvadkerten.

Szereposztás:

RÁCZ TANÁR ÚR 
JANÓ, A GRUND ŐRE: Kiss T. István

A Pál utcaiak:
BOKA: Szelle Dávid
NEMECSEK: Szente Árpád Csaba / Havasi Tamás
GERÉB: Zayzon Csaba / Németh Ádám
CSÓNAKOS: Ifju Martin / Murvai Márton / Hédl-Szabó Dániel
KOLNAY: Molnár Ervin / Kovács Gábor
BARABÁS: Ruff Roland
WEISZ: Budai Márton Zoltán / Gábor Márkó
RICHTER: Farkas-Csányi Attila / Kovács Gábor / Boda Péter
CSELE: Budai Márton Zoltán / Göndör Dávid
LESZIK: Kiss Máté

A Vörösingesek:
ÁTS FERI: Németh Ádám / Soós Máté Bátor
AZ IDŐSEBB PÁSZTOR: Keresztesi László
A FIATALABB PÁSZTOR: Lenchés Márton / Kátai Norbert / Hédl-Szabó Dániel
SZEBENICS: Kovács Gábor / Göndör Dávid / Burián András
Vörösingesek: Kátai Norbert / Schvéder Levente, Göndör Dávid, Pásztor Richárd, Patkó Ádám, Szabó Lajos / Guba Ákos, Nagy Bulcsú

Játéktér: Vándorfi László
Jelmeztervező: Justin Júlia
Produkciós vezető: Szelle Dávid
Koreográfus: Krámer György

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (19 db kép)