A MaVíz Magyar Víziközmű Szövetség által megrendezett Országos Víziközmű Konferencián a Kiskunvíz Kft. kiskőrösi szennyvíz ágazati üzemvezető kollégája, Hangyáné Szabó Ágnes elismerő oklevelet vehetett át Kurdi Viktortól, a MaVíz elnökétől és Nagy Edittől, a MaVíz főtitkárától.

 

-Hirdetés-

Hangyáné Szabó Ágnes 41 éve végzi hivatását szeretettel és odaadással, aki érettségi után vegyészlaboránsi képesítést szerzett, majd 1981. január 4. napján a Dél Bács-Kiskun Megyei Vízmű Vállalat kiskőrösi szennyvíztisztító telep fiók laborjában kezdte meg a munkát.

Az optimális és biztonságos módszert laboratóriumi mérésekkel kontrollálva üzemelték be, Ágnes közreműködésével. Ennek sikerén felbuzdulva, „elnyerte” hosszú évekre a fürdő (kémiai, bakterológiai) vízminőség ellenőrzését napi szinten.

2007-ben legnagyobb szakmai álmát sikerült valóra váltania. Elvégezte az EJF környezetmérnöki szakát Baján, mellyel munkaköre is megváltozott. Felettesei bizalmát élvezve szennyvízágazati üzemvezető lett, mely beosztást a mai napig, a Kiskunvíz Kft. Kiskőrösi Üzemmérnökségén precízen, lelkiismeretesen végzi. Összesen hat szennyvíztisztító telep üzemeléséért felelős, beosztott munkatársaival együtt.

Hangyáné Szabó Ágnes nem alkotott országosan is elismert nagy dolgokat, de szűkebb hazájában, Bács-Kiskun megyében, Kiskőrös és térsége szennyvízkezelésének kialakításában és mindennapos, biztonságos üzemeltetésében elévülhetetlen és meghatározó szerepe volt és van a mai napig.

Gratulálunk az elismerő oklevélhez!

 

KÖZLEMÉNY
Kiskunsági Víziközmű-Szolgáltató Kft. 

MEGOSZTÁS
Írta: vira