Nagy változások előtt áll a kiskőrösi katolikus gyülekezet, hiszen Kalocsa-Kecskeméti Főegyházmegyében Bábel Balázs érsek személyi változásokról döntött. Ennek értelmében 2022. július 1-jei hatállyal Seffer Attila atyát 10 éves kiskőrösi szolgálat után Kiskunhalas-Alsóvárosba helyezték át plébánosnak.

Kapcsolódó cikk
Seffer Attila atya tíz év után elköszön Kiskőröstől
Seffer Attila atya tíz év után elköszön Kiskőröstől
Személyi változások lesznek az Egyházmegyében. Kalocsa-Kecskeméti Főegyházmegyében Bábel Balázs érsek 2022. július 1-jei hatállyal a következő személyi változásokról döntött. Seffer...
-Hirdetés-

A Kiskőrösről távozó Seffer Attila elköszönő szentmiséje június 26-án zajlott a katolikus templomban nagy érdeklődés mellett. Az atyáról tudni kell, hogy sokat tett a kiskőrösi plébánia, a templom, a temető és a katolikus gyülekezet megújulásáért. Munkájáról a gyülekezet tagjai is elismeréssel szólnak, a helyi önkormányzat képviselő-testülete pedig 2021. október 23-án „Kiskőrös Város Közéletéért” díjban részesítette. Az atya 2009. június 27-én részesült a papság szentségében és főpásztora, dr. Bábel Balázs érsek 2009. július elsejével helyezte a kiskunfélegyházi Sarlós Boldogasszony Plébániára, Főtisztelendő Talapka István címzetes apát, plébános mellé kápláni beosztásba. A kerekegyházi származású Seffer Attila atya 2012. augusztusától teljesített szolgálatot Kiskőrösön. Attila atya pappá szentelésekor választott jelmondata – „Szolgáljunk neki szentségben és igazságban, színe előtt életünk minden napján”– végigkíséri mindennapjait és munkáját. A plébánia ajtaja mindenkor nyitva volt az idősek és a fiatalok számára is. A fiatalokkal való jó kapcsolattartására Bábel Balázs érsek is felfigyelt, aki 2021. június 16-án őt nevezte ki a Kalocsa-Kecskeméti Főegyházmegye Gyermek és Ifjúságvédelmi referensévé, és ezen bizottság elnökévé. A kiskőrösi szolgálatához zarándokutak, kirándulások, kerékpártúrák és táborok megszervezése is köthető, amivel a résztvevők örökké emlékezetes élményekkel gazdagodtak. Látogatta az idősek otthonainak lakóit, a kórházban ápoltakat, az otthonaikban súlyos betegséggel küszködőket, így elmondható, hogy Kiskőrösön töltött éve alatt kimagasló közösségépítő és lelki gondozó tevékenységet végzett.

Az elköszönő szentmise alkalmával Seffer Attila atya könnyes szemekkel, elérzékenyülve köszönte meg mindenki támogatását, aki az elmúlt 10 év kiskőrösi szolgálata során segítséget nyújtott neki. A város nevében Domonyi László polgármester, a katolikus gyülekezet részéről pedig Supka Éva és Suhajda János mondott köszönetet az atyának a kiskőrösi szolgálatáért. A szentmise alkalmával köszönték meg Ignácz Péter kántor munkáját is, aki Seffer Attila atyával együtt a továbbiakban Kiskunhalason teljesít majd szolgálatot. A meghitt pillanatokat a plébánia udvarán megtartott szeretetvendégség zárta.

Új szolgálati helyén Seffer Attila atyának Zsana, Harkakötöny és Balotaszállás fíliák ellátása is a feladata lesz, miközben felmentették a keceli kerület esperesi feladatai alól. A keceli kerület esperese Fekete Szabolcs atya lett, miközben Tóth Tibor keceli káplán atyát nevezték ki Kiskőrös plébánosává.

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (155 db kép)
MEGOSZTÁS