Idén már kilencedik alkalommal került megrendezésre a Kupi Kupa strandkézilabda torna Soltvadkerten, a Vadkerti-tó homokos pályáin, június 24-26 között. Az eseményt most is a két jól megszokott szervezőpáros, Demeter Ádám és Nagy Gábor szervezte.

A 2022-es tornára is gyorsan beteltek a helyek. 20 női és 20 férfi csapat küzdött három napon át a végső győzelemért. A lebonyolítás sem változott a korábbi évekhez képest. A résztvevő együtteseket először négy 5 fős csoportba sorsolták. Majd a csoportmérkőzések után a középdöntős kvartettekben folytatták a tornát. Ezt követően alakultak ki a helyosztó mérkőzések párosításai.

A férfi döntő egyik pillanata
-Hirdetés-

A nagy meleg ellenére igazi nézőcsalogató játékkal rukkoltak elő a csapatok. Látványos megoldásokban most is volt bőven választék. Nem hiába tartozik a strandkézilabda a látványos sportágak közé.

Érdekes helyzet alakult az idei kupán, hiszen mind a férfiaknál, mind a nőknél ugyanaz a két csapat jutott be a fináléba, akik tavaly. A nőknél a Bajos Csajok mindkét félidőt megnyerve védték meg címüket a Másnaposok gárdáját legyőzve. Itt a harmadik helyet a Kupidák szerezték meg.
Míg a férfiaknál szintén a tavalyi győztes örülhetett, hiszen a Homokfutók két magabiztos játékrész után győzték le a Kupi Teamet a döntőben. A férfi mezőnyben a bronzérmet szétlövéssel legyőzve a Turmix gárdáját a Zaklajda Team szerezte meg.

A lányok is küzdöttek becsülettel

A torna végeredménye:

Férfiak:
1. Homokfutók,
2. Kupi Team,
3. Zaklajda Team,
4. Turmix, 5. Strom, 6. Hendicap, 7. Fatal Error, 8. Handsome Ballers, 9. Lőteret SE, 10. All 4 One, 11. Totálkár, 12. Banditák, 13. Négy!!!4, 14. Tuti Pelikán, 15. Paradicsom FC,16. Zsebkés KC, 17. Csokimikulások, 18. Építők, 19. Trágárok, 20. Szeszpászító.

A HOMOKFUTÓK idén is megszerezték az aranyérmet

Nők:
1. Bajos Csajok,
2. Másnaposok,
3. Kupidák,
4. Napsugarak, 5. Aznaposok, 6. Maják, 7. KupiCicák, 8. Hot Shot, 9. SZBI, 10. Rozéfröccs, 11. Bombák, 12. Szegedi Amazonok, 13. Fröccsöt Hoztál, 14. Kedvenc Csapatom, 15. Még Véletlenül SE, 16. Majd Jövőre SE, 17. Ciao Bella, 18. Rémálmok, 19. Wild Cats, 20. Hullócsillagok.

A BAJOS CSAJOK szintén címet védtek
A tornán több kategóriában is különdíjakat osztottak ki. A díjak Demeter József a Kiskunhalasi UKSC elnöke, Járdi Ádám a Bács-Kiskun Megyei Kézilabda Szövetség elnöke, és Schnürlein Andor a Vadkert Komszolg KFT. vezetője adták át.
  • Legtechnikásabb játékos: Simoncini Paula (Bajos Csajok), Szabados Bence (KupiTeam).
  • Legjobb Nyúl: Szemes Regina (Bajos Csajok), Ignácz Vilmos (Homokfutók)
  • Legjobb kapus: Stumphauser Nóra (Másnaposok), Gerő Imre (Storm)
  • Legjobb védő: Kaiser Melitta (Napsugarak), Rékasi Richárd (Homokfutók)
A különdíjasok

Továbbá még két különdíj is gazdára talált az eseményen, melyet a Kiskunhalasi UKSC ajánlott fel, a jövő reménységei címen. Az elismerésben: Nagy Biblia Vajk Noé, és Fetter Alexandra részesültek.

Az eseményen már sokadjára a speaker szerepét Tóth István töltötte be.
Félfordulat majd lövés

A szervezők köszönik a támogatóknak, a szponzoroknak, a játékvezetőknek, a jegyzőkönyv vezetőknek, és mindenkinek a segítségét, aki valamilyen formában hozzájárult az idei Kupi Kupa sikeres lebonyolításához.
Jövőre pedig jubileum következik, hiszen jön a 10. Kupi Standkézilabda Kupa a Vadkerti-tónál.

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (194 db kép)
MEGOSZTÁS