Nagyszabású, országos birkózó versenynek adott otthont a Vadkerti-tó partja július 2-án. A strandbirkózó versenyre külföldről is érkeztek csapatok, így a látványos küzdelmek nemzetközi tornán zajlottak.

Az versenyről a Soltvadkerti TE birkózó szakosztályának elnöke, Lakatos Attila elmondta, hogy több éve próbálkozik már a Magyar Birkózó Szövetség és egyesületek is, hogy a strandbirkózás megfelelő szintre emelkedjen hazánkban. Az idei versenyek megszervezéséhez az adta a legnagyobb elhatározást, hogy nagy valószínűséggel a következő olimpián a női strandbirkózás is az egyik versenyszám lesz. Az idei évben a Soltvadkerti TE birkózó szakosztálya kapta azt a megtisztelő feladatot, hogy az Országos Strandbirkózó Bajnokságot megszervezzék. Ez a versenysorozat a soltvadkerti helyszínen kívül megrendezésre kerül még a nyár során július 24-én Siófokon, valamint augusztus 21-én a Lupa-szigeten, több korosztályban férfi és női kategóriában a gyermekektől kezdődően a felnőttekig.

-Hirdetés-

A Vadkerti-tó partján három homokos felületű küzdőtérrel várták a résztvevőket, ahol a strandbirkózás speciális szabályai szerint folytak a küzdelmek. A tornára összesen 160 előnevezés érkezett, és a hazai versenyzőkön kívül jött egy csapat Indianapolisból, valamint a szerbiai Magyarkanizsáról is.

Meg kell említeni, hogy a közelmúltban megtartott birkózó EB-n a soltvadkerti Virág Zsófia az U20-as korosztályban az előkelő 5. helyet szerezte meg, a strandbirkózó versenyen pedig a soltvadkerti csapat tagjai közül többen pontszerző és érmes melyen végeztek:
U14: Bán Bíborka 5., Osztatni Zsombor 5., Dági Patrik 5. és szerepelt még Virág Bálint, valamint Heiszenberger Alex.
U18: Bán Panka 3., Müller Petra 1., Gangl Zétény 2., Raffael Dániel 1., Lakatos Árpád 1..
Felnőtt kategória: Raffael Dániel 1.
Nyílt kategória: Kozák István 1. (Soltvadkerti TE edzője)

A birkózó szakosztály elnöke köszönetét fejezte ki a támogatóknak, akik segítségével kiváló helyszínt tudtak biztosítani a versenynek: BS Plastic Kft., Variens Kft., Szabó Antal és Szabó Gergő, Pölöskei Szörp Zrt., Szent Korona Cukrászda, Schiszler Péter – Vadkerti Víz, Windecker Zsolt és családja, Doki Büfé, Gyimóti Tibor, Bleszák Anita – fotózás, Díszítőfestés Kft. és a birkózó gyermekek szülei.

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (120 db kép)
MEGOSZTÁS