A Soltvadkerti TE birkózó szakosztályának szervezésében Karácsony Kupa néven rendeztek birkózóversenyt december 19-én a soltvadkerti sportcsarnokban. Az eseményen megjelenteket a szakosztály elnöke Lakatos Attila, majd a város vezetésének részéről Kárász András alpolgármester köszöntötte.

A versenyt megtisztelte jelenlétével Lőrincz Tamás (Cegléd, 1986. december 20. –) olimpiai bajnok, világbajnok és négyszeres Európa-bajnok, és testvére Lőrincz Viktor (Cegléd, 1990. április 28. –) olimpiai- és világbajnoki ezüst- , kétszeres világbajnoki bronzérmes, Európa-bajnok, valamint Bácsi Péter (Budapest, 1983. május 15. –) világ- és Európa-bajnok magyar birkózó.

-Hirdetés-

A Magyar Birkózó Szövetség alelnöke, Komáromi Tibor a 100 éve megalakult Magyar Birkózó Szövetség jubileuma alkalmából Lakatos Attila részére egy emlékzászlót, a soltvadkerti birkózást segítőknek, támogatóknak pedig elismeréseket adott át: Soltvadkert Város Önkormányzata, BS Plastic Kft. (Büki László és felesége), Pölöskei Szörp (Nyúl Tamás és felesége), Szent Korona Cukrászda (Szervánszki család), Frei László (a soltvadkerti birkózás alapítója), Kiss Nándor (a birkózó szakosztály titkára), Kozák István (edző), Lakatos Attila (elnök).

A Soltvadkerti TE csapata

Az ünnepélyes pillanatok után két szőnyegen folytak a küzdelmek, elsősorban az óvodás korosztály részvételével. Ezen a napon a fiatalok versenyeztetése volt az elsődleges cél, így a kupa végén minden fiatal birkózó aranyérmet kapott. A küzdelmekben résztvevő mintegy 70 induló a budapesti BVSC, a Ferencváros, a Szolnok, a Kiskunhalas, a Bócsa, a Soltvadkerti TE és a határon túlról érkező Magyarkanizsa csapatainak tagjaként lépett szőnyegre.

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (67 db kép)
MEGOSZTÁS