Július 7-én délután az Egyesített Szociális Intézményben, Soltvadkerten ismét egy hangulatos, zenés nyári kerti parti valósult meg. A résztvevők az intézmény klubtagjai, valamint a Református Idősek Otthona lakói és klubtagjai, összesen 100 fővel vettek részt a rendezvényen.

Dr. Lacziné Ritter Andrea – az Egyesített Szociális Intézmény vezetője – egy álmot osztott meg a vendégekkel, melynek tartalma, mintegy tanmeseként szolgált:

-Hirdetés-

„A szürke kövek a MINDENNAPJAID, Barátom! Éppen ideje, hogy felfedezd: valóságos kincsesbánya a mindennapok sokasága. Dolgozni kell rajtuk, az igaz, de ha jól megmunkálod őket, gazdagabb leszel mindenkinél. Már reggel vedd kezedbe napodat, hogy megláthasd benne a hűség gyémántját, a bizakodás smaragdját, a szeretet rubinszínű áldozatosságát…”

Az intézmény vezetője azt is elmondta, hogy: „A múlt sok mindenre használható. Büntethetjük vele magunkat, búslakodhatunk annak nehézségein. De a „múlt” rengeteg tapasztalatot is rejt önmagunkról. A „múltnak”, akár a  szenvedéseknek, pozitív értelme is lehet. Ha ezt megértjük, akkor ugyanazzal a „múlttal” más emberekké válhatunk. De ehhez el kell fogadnunk, hogy nincs múlt, csak a jelen van. Vagyunk valamilyenek, és döntés kérdése, hogy másmilyenek legyünk. Igazán értékes tagjai egy közösségnek akkor lehetünk, ha ismerjük és szeretjük önmagunkat.”

Dr. Lacziné Ritter Andrea az Egyesített Szociális Intézmény vezetője

A köszöntőt követően az intézmény klubtagjai egy kis műsorral kedveskedtek vendégeiknek, melyben helyet kapott a nótázás mellett a humor is. A vicces jelenetek szereplői: Péli Jánosné, Jeszenszki Jánosné, Havasi Lászlóné és Fűz Jánosné.

A finom „estebéd” a SA-No-Ti Kft. munkáját dicséri, a sütemény a Király Pékségnek köszönhető.
A jó hangulatot Martin János, Rigó Mihály és Modok Attila biztosította, melyet valamennyi résztvevő nevében hálásan köszönnek!

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (24 db kép)
MEGOSZTÁS