A Soltvadkert Kiskőrös Petőfi Horgászegyesület szervezésében 11. éve kerül megrendezésre a Nyári Ifjúsági Horgásztábor. Az idei évben az első turnust július 4-8-ig hirdette meg a horgászegyesület, melyen a 8-14 éves korosztályból 16 gyermek vett részt.

 

-Hirdetés-

Az egyesület elnöke Ungvári Ferenc elmondta, hogy ez a program már komoly hagyományokra nyúlik vissza és minden évben nagy érdeklődés mellett zajlik le. Most is sokan jelentkeztek a két horgásztáborra, melyek létszámkerete gyorsan betelt. Kiemelte, hogy a horgászegyesület számára nagyon fontos az utánpótlásnevelés, a fiatalok bevonása és ezek a táborok az ilyen jellegű célokat is szolgálják. A tábor megszervezése komoly előkészületeket igényelt, hogy az ÁNTSZ és egyéb előírásoknak is megfelelő legyen. Az anyagi háttér biztosításához az idei évben is segítséget nyújtott egy sikeres pályázat, ami által az Emberi Erőforrások Minisztériuma a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt-n keresztül támogatta a programot. A táborban résztvevő gyermekek elsősorban a környező településekről érkeztek, akiknek 8-16 óráig tartottak a napi programok. A segítők között megemlítette Litauszki Márkot és Zsoltot (kiskőrösi ifjúsági horgászok), Somogyi Józsefet, Somogyi Balázst (soltvadkerti ifjúsági horgászok), Pomuc Maját (soltvadkerti, közösségi munkát teljesített), Dénesné Ocsenás Ildikót, valamint az egyesület elnökségi tagjait.

A táborvezető a horgászegyesület ifjúsági felelőse Balogh Kálmán volt, aki egyben a szakmai programot is irányította. A Vadkerti-tónál a közösségi kiülő előtti versenypálya szakaszon voltak a foglalkozások előadásokkal és horgászattal kapcsolatos gyakorlati feladatok végrehajtásával. A gyermekek több olyan előadást hallgathattak meg, amelyek a horgászatról, a készségek elkészítéséről, alkalmazásáról szóltak. Mindezek mellett a fiatalok megismerkedhettek a tó halállományával, élővilágával és olyan környezetvédelmi információkkal is gazdagodhattak, amelyeket a későbbiekben a mindennapokban is jól tudnak hasznosítani. Természetesen a horgászat sem maradhatott ki a programokból, melyek alkalmával volt, hogy egy napon 25-30 pontyot is fogtak a gyermekek. A fiatalok megismerkedhettek a különféle szerelékekkel, csalikkal, horgokkal, zsinórokkal, botokkal, orsókkal. A hét során elsősorban a feeder botos horgászat került előtérbe, de a partközeli részeken az úszós készséget is alkalmazták. A tábort az utolsó napon egy horgászverseny zárta, amelyen szép számban fogtak pontyokat és apróhalakat is a fiatalok.

A Horgásztábor Kupa végén minden gyermek aranyérmet kapott, melyen a legjobban serleg díjazásban részesültek:

1. Ungvári Adrienn – 5,57 kg (Kiskőrös)
2. Szász Bence – 4,88 kg (Kecel)
3. Rávai Milán – 4,35 kg (Kiskőrös)

Az elnök kiemelte, hogy köszönetét szerezné kifejezni a támogatóknak, akik valamilyen formában segítették a horgásztábor programjainak megvalósítását: Jona-Drink Kft., Tesco Globál Áruház, Top Mix horgász etetőanyag kereskedés, Csali Horgászbolt, Strubl András horgászbolt, Zo Fish Horgászbolt, Tóth Zoltán, Jáger Szabolcs.

A horgászegyesület idei második tábora augusztustól 1-5-ig lesz majd.

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (55 db kép)
MEGOSZTÁS