Írta: vira
Frissített hír – 2022.07.15. 06:24

Még zajlik annak a tűznek az oltása, amely Izsák és Soltszentimre között keletkezett még szerda este. Egy több mint háromszáz hektáros területből mintegy ötven-nyolcvan hektáron égett részben az aljnövényzet, részben a fák koronája. A terület vízhiányos és nehezen járható, mintegy harmincöt gócpontban van izzás, ezért elhúzódó tűzoltási munkálatokra lehet számítani. A tűzesethez összesen tizennyolc településről, harminchét járművel, százkét tűzoltó vonult ki. A tüzet csütörtök estére sikerült körülhatárolni.


Frissített hír – 2022.07.14. 21:07
-Hirdetés-

Sikerült megakadályozni annak a tűznek a továbbterjedését, amely még szerda este ütött ki egy nehezen járható, erdős területen, Izsák és Soltszentimre között. Egy több mint háromszáz hektáros területből mintegy ötven-nyolcvan hektáron égett részben az aljnövényzet, részben a fák koronája. A tűzesethez tizennyolc településről összesen harminchét járművel százkét tűzoltó vonult ki. A vízhiányos területen jelenleg is nagy erőkkel dolgoznak a tűzoltók.


Frissített hír – 2022.07.14. 16:22

Jelenleg is tizenhét egység dolgozik nagy erőkkel a Soltszentimre és Izsák közötti erdőben keletkezett tűz oltásán. A lángok egy nehezen járható területen csaptak fel szerdán délután. Egy több mint háromszáz hektáros területből mintegy ötven-nyolcvan hektáron égett részben az aljnövényzet, részben a fák koronája. Az érintett területen hat lakott tanya van. Ezekben nem tett kárt a tűz, de egy turisztikai célokat is szolgáló lovas majorban, ahonnan az állatokat már korábban kimentették, kigyulladt több épület és egy ponyvafedésű karám. Az érintett területen több épületet ideiglenesen ki kellett üríteni. Ezeket a lakott tanyaépületeket az egységeknek sikerült megmenteniük, a lakók visszatérhettek otthonukba. A tűzesethez tizennyolc településről összesen harminchét járművel százkét tűzoltó vonult ki.


Frissített hír – 2022.07.14. 06:58
Nagy erőkkel oltják a tűzoltók azt a tüzet, amely egy erdőben keletkezett Izsák és Soltszentimre között, egy nehezen járható vidéken. Egy több mint háromszáz hektáros területből mintegy ötven hektáron ég részben az aljnövényzet, részben a fák koronája. Az érintett területen hat lakott tanya van. Ezekben nem tett kárt a tűz, de egy turisztikai célokat is szolgáló lovas majorban, ahonnan az állatokat már korábban kimentették, kigyulladt több épület és egy ponyvafedésű karám.
 
Kapcsolódó cikk
Porig égett egy ranch több épülete is a soltszentimrei tűzben, még dolgoznak a tűzoltók
Porig égett egy ranch több épülete is a soltszentimrei tűzben, még dolgoznak a tűzoltók
Több település tűzoltóegysége, valamint sok önkéntes tűzoltó vonult egy soltszentimrei ranchoz, ahol délután felcsaptak a lángok. A hatalmas füstöt még...
 

Frissített hír – 2022.07.13. 23:10 

Egy erdős terület gyulladt ki, és mintegy ötven hektáron ég részben az aljnövényzet, részben a fák koronája. A kiskunhalasi, a solti, a kiskunmajsai, a kisteleki, a kiskőrösi, a paksi, a kalocsai, a kiskunfélegyházi, a bajai, a kecskeméti és a dabasi hivatásos, a szabadszállási önkormányzati, valamint az akasztói, a ballószögi, az orgoványi, a hetényegyházi, a tiszakécskei és a kiskunhalasi önkéntes tűzoltók dolgoznak a helyszínen. A munkálatokat a Bács-Kiskun megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítja. Az érintett területen hat lakott tanya van. Ezekben nem tett kárt a tűz, de az épületekből összesen négy embert kimenekítettek a tűzoltók. A lángok megfékezését négy traktor is segíti.

Fotó Szabi Fodor Ruzsa községből (Csongrád-Csanád megye Mórahalmi járásában) készítette ezt a képet 2022.07.13-án naplementekor. Még ott is jól látható volt a hatalmas füst

Előzmények – 2022.07.13. 19:30

Kigyulladt egy erdős terület Izsák és Soltszentimre között. Az első értékelések szerint mintegy száz hektárt érint és épületeket is veszélyeztet a tűz, amelyhez nagy létszámban vonulnak a tűzoltók. A kiskunhalasi, a solti, a kiskőrösi, a kisteleki, a paksi, a kalocsai, a kiskunfélegyházi, a kiskunmajsai és a kiskunhalasi hivatásos, valamint az akasztói önkéntes tűzoltók a Bács-Kiskun megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett oltják a lángokat, és számos más egység is elindult a helyszínre – írja a katasztrofavedelem.hu. 

A légifelvételeket egy olvasónk, Balázs Róbert küldte. 

HELYSZÍNI FOTÓKKAL:

Kapcsolódó cikk
Porig égett egy ranch több épülete is a soltszentimrei tűzben, még dolgoznak a tűzoltók
Porig égett egy ranch több épülete is a soltszentimrei tűzben, még dolgoznak a tűzoltók
Több település tűzoltóegysége, valamint sok önkéntes tűzoltó vonult egy soltszentimrei ranchoz, ahol délután felcsaptak a lángok. A hatalmas füstöt még...

Forrás: https://www.katasztrofavedelem.hu/ 

MEGOSZTÁS