Ahogy arról már korábban is hírt adtunk, hatalmas tűz pusztított Soltszentimre határában tegnap délután. Tizenhét település száztizennégy tűzoltója, valamint a speciális mentőcsapatok egész éjjel dolgoztak a lángok megfékezésén. Nem sokkal ezelőtt a DélAlföldInfo hírt kapott arról, hogy az egyik tanyában, ahol feltételezhetően a tűz keletkezett, egy férfi holttestét találták meg, akire rádőlt a leégett épület. Az információt a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóosztálya megerősítette.

-Hirdetés-
Ebben a cikkben a téma tartalma miatt nem tartjuk etikusnak fizetett hirdetések megjelenítését, ezért a hozzátartozók érzéseit tiszteletben tartva nem jelenítünk meg hirdetéseket.

A katasztrófavédelem tájékoztatása szerint a több mint háromszáz hektáros területből mintegy ötven hektáron égett részben az aljnövényzet, részben a fák koronája. Egy turisztikai célokat szolgáló lovas majorban, ahonnan az állatokat már korábban kimenekítették, kigyulladt több épület és egy ponyvafedelű karám.

Az erdőtüzet sikerült megfékezni, de a száraz időjárás miatt húsz tűzoltóautó csütörtök estig a helyszínen marad, és a tűzoltók figyelik az esetenként visszagyulladó aljnövényzetet – közölte a Bács-Kiskun megyei katasztrófavédelem csütörtök reggel.
Kapcsolódó cikk
Porig égett egy ranch több épülete is a soltszentimrei tűzben, még dolgoznak a tűzoltók
Porig égett egy ranch több épülete is a soltszentimrei tűzben, még dolgoznak a tűzoltók
Több település tűzoltóegysége, valamint sok önkéntes tűzoltó vonult egy soltszentimrei ranchoz, ahol délután felcsaptak a lángok. A hatalmas füstöt még...

A helyszínen dolgozó egyik mentőcsapat tagja elmondta, hogy a környező tanyákból menekítették ki az ott lakókat. Az egyik épületbe bementek szólni az ott élőknek, hogy azonnal hagyják el az ingatlant, és mire kijöttek, már a tanya körül szinte minden lángolt, és hamarosan teljesen leégett minden.

Kapcsolódó cikk
Videóval: Tizenhét település száztizennégy tűzoltója oltja azt a tüzet, amely Izsák és Soltszentimre között keletkezett
Videóval: Tizenhét település száztizennégy tűzoltója oltja azt a tüzet, amely Izsák és Soltszentimre között keletkezett
Frissített hír – 2022.07.15. 06:24 Még zajlik annak a tűznek az oltása, amely Izsák és Soltszentimre között keletkezett még szerda...

Forrás: delalfoldinfo.hu
Kiemelt kép: VIRA.HU archív

MEGOSZTÁS
Írta: vira