A kiskőrösi Család- és Gyermekjóléti Szolgálat munkatársai minden évben nagy izgalommal készülnek a kétnapos nyári napközis gyermektáborra. Céljuk, hogy a programokkal élményt szerezzenek a velük kapcsolatban álló gyermekes családoknak. Idén július 13-14-én tartották meg az elmúlt években nagy népszerűségnek örvendő már-már hagyománnyá váló tábort.

-Hirdetés-

Közel negyven főt hívtunk meg az Erdőtelki Óvodába, ahol különböző programokkal és meglepetésekkel vártuk őket. Jól ismerjük a családokat az együttműködésünknek köszönhetően, így örömmel láttuk őket vendégül. Az jelentkező családokat reggelenként 8 és 9 óra között szállítottuk a helyszínre. Ebben a tanyagondnoktól is értékes segítséget kaptunk. A gyermekeket és szülőket reggelivel fogadtuk. A finom szendviccsel induló napot színes programokkal, játékokkal töltöttük el. Természetesen egész nap hűsítő frissítő is rendelkezésre állt a nagy melegben” – mesélte Ungváriné Szentgyörgyi Erika, vezető családsegítő.

A Szolgálat mindkét napra vendégelőadókat is hívott. A színes bemutatók mellett a gyerekeknek lehetősége volt a színezésre, festésre, legozásra, kirakózásra, tollaslabdázásra, különféle labdajátékokra, illetve az udvaron lévő kültéri játékok (homokozó, csúszda, hinta) használatára.

A Hajdu Julianna vezette Sorsfordító Szolgáltató Központ biztosította a tárgyi és az anyagi hátteret a tábor megvalósításához.

„Igyekeztünk óránkénti beosztással megszervezni a programokat. Kutyás bemutatón és egy balesetmegelőzésről szóló játékos előadáson is részt vehettek a gyerekek, továbbá lufihajtogatásban is ügyeskedhettek. Július 14-én a buborékfújást és a gipszfestést is kipróbálhatták. A napi programokat ebéddel zártuk: kedden a Kurta Étteremből rendeltünk, szerdán pedig pizzával lakott jól minden felnőtt és gyermek, melyet az Art Café munkatársai készítettek. Az étkezést követően meglepetéssel kedveskedtünk: kürtőskalácsot illetve vattacukrot rendeltünk a gyerekeknek a Herceg családtól. Július 27-28-án megismételjük a tábort, amikor ismét számos színes programmal és kreativitást igénylő foglalkozással várjuk a meghívottakat” – tette hozzá a vezető.

A programokat a Család- és Gyermekjóléti Szolgálat négy munkatársa: Raufné Savanya Erika, Szigeti Károly, Bezsenyiné Doszpod Kitti és Ungváriné Szentgyörgyi Erika, valamint önkéntesek: Kanalasné Bozsányi Nikolett, Kökény Ágnes, Rauf Kata és Ungvári Márk segítették. 

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (89 db kép)
MEGOSZTÁS