Boldog gyerekzsivajtól voltak hangosak az apró közösségek. 2022. július 11-től egy hetes nyári napközis tábort szervezett egymással karöltve Tabdi és Kaskantyú Önkormányzata.

A két település apraját-nagyját megmozgató eseményről, a főszervezővel Tóthné Varga Reginával a Tabdi családsegítő szolgálat munkatársával beszélgettünk.

A már több éve megrendezésre kerülő, teljes mértékig az önkormányzatok által finanszírozott táborba, közel 60 gyerek jelentkezett, akik a Tabdi, és Kaskantyú Községben élő 7-14 éves korosztály képviselői voltak.
-Hirdetés-

Hétfőn, szerdán, és pénteken a táborozók legnagyobb örömére, és a nagy melegre való tekintettel, a kiskőrösi Rónaszéki Fürdőbe utazott el a helyi járatú busszal a csapat. A buszjegyeket, és a fürdő belépőjegyét is az önkormányzat állta, de a kísérőknek ingyenes volt a belépés, mert a fürdő vezetősége ezzel kívánt hozzájárulni a kellemes programhoz. 

A kiskőrösi Rónaszéki Fürdőben

Kedden, miután megérkeztek Tabdiba a kaskantyúi gyerekek, bűnmegelőzési napot tartottak a kiskőrösi rendőrség, és az önkéntes tűzoltók közreműködésével, ahol a táborozók megismerkedhettek a tűzoltók, és a rendőrök munkájával, járműveivel, eszközeivel, valamint gyakorolhatták a KRESZ szabályait, és interaktív játékokban vehettek részt.
Délben pedig elfogyaszthatták a Faluházban az önkormányzat által biztosított, de a lelkes szülők, Rákócziné Ildikó, Hatvaniné Anna, Szaporán Mónika főzési tudományának köszönhető ízletes ebédet.

Csütörtökön kerékpártúra keretében karikáztak át Kaskantyúra a Tabdi gyerekek, ahol sport- és játéknapon vehettek részt.
Némi frissítő elfogyasztása után, Csuporné dr. Kukucska Szilvia gimnasztikai bemelegítéssel, labdajátékokkal, és jóga gyakorlatokkal mozgatta meg a lelkes fiatalságot. Majd a szervezők által felajánlott finom sárgabarack és szilva csemegézése után, Loványi Csilla rögtönzött táncházában rophatták a táncot. Ezután, akinek még maradt energiája, az az akadálypályán mini exatlon versenyen vehetett részt.

Az ebédet a kaskantyúi önkormányzat biztosította. Délután pedig kézműves foglalkozás következett Csepregi Brigitta Terézia nővér közreműködésével, majd személyiségfejlesztő csoportfoglalkozás Lenhardtné Monda Margit vezetésével. De nem maradhatott el a közkedvelt arcfestés sem, amit Orosziné Dominika varázsolt a mosolygós pofikákra.

Mindez a tartalmas és élménydús nyári program természetesen nem jöhetett volna létre a Tabdi Vöröskereszt támogatása, és a lelkes segítők nélkül, akik között még ott voltak a helyi pedagógusok Maráz Lászlóné, és Kis Adrienn, a tabdi általános iskola telephelyvezetője Korsós Marietta, a kaskantyúi általános iskola vezetője Lajkó-Németh Andrea, Kuruczné Zsuzsanna, aki nyugdíjasként is segíti a közösséget, és Kutyifa Ferencné.

Írta: Kothencz Henrietta
Képek: Léder Kornélia, Tóthné Varga Regina

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (51 db kép)
MEGOSZTÁS
Írta: vira