A Tesco Global Zrt. ismét meghirdette „Ön választ, mi segítünk” című pályázatát, melynek célja a helyi közösségek támogatása. 

Július 11-től augusztus 7-ig lehet bedobni a zsetonokat a kiskőrösi és a kalocsai Tescoban, az egyesület nevével ellátott dobozba.
-Hirdetés-

A kiskőrösi Ültess Fát Mozgalom Egyesület a 9. fordulóban már nyert a pályázaton. A pénzből egy kétfunkciós hintát vásároltak a Tüskös Parkba. 

Kapcsolódó cikk
Átvette a TESCO támogatását az Ültess Fát Mozgalom Egyesület
Átvette a TESCO támogatását az Ültess Fát Mozgalom Egyesület
A TESCO-GLOBAL Zrt. az Effekteam Egyesület közreműködésével 9. alkalommal hirdette meg az „Ön választ, mi segítünk” elnevezésű pályázatát, melynek célja...
Idén ismét pályázott a Kiskőrösi Ültess Fát Mozgalom Egyesület. 

A kiskőrösi Záportározó-tó jelentős tömegeket vonz szépen kialakított, parkosított környezetével és a nemrégiben átadott 800 méteres rekortán futópályájával. A terület nem rendelkezik jelenleg kerékpártárolóval és nincs a futók nyújtó gyakorlataihoz kialakított korlát. Nagy igény van egy felemás korált kialakításához a futóknak és kerékpártárolókra is szükség lenne.

A kiskőrösi Ültess Fát Mozgalom Egyesület most pályázatot adott be a Tesco Globál Zrt. által meghirdetett „Ön választ, mi segítünk” programra, amely segítségével a Záportározó-tónál kerékpártárlók és a futók számára a felemás korlát kihelyezését szeretnék megvalósítani szakemberek bevonásával. A tervek szerint a területrendezési munkálatokba a lakosságot is bevonná az egyesület.

Kutyifa Anikó, aki gyakran fut a rekortán pályán és Filus Tibor, az egyesület elnöke

Egyesületük korábban ezen a területen több száz fát ültetett el és négy padot is elhelyeztek itt hulladékgyűjtőkkel együtt. A futók és a pihenni vágyók napi szinten nagy számban látogatják a területet, hétvégente és ünnepnapokon pedig több százan sportolnak itt, vagy csak pihennek, sétálnak a szép környezetben. A lakosok tekintetében kijelenthető, hogy az egész várost érintő fejlesztés történne meg a pályázat minél nagyobb sikere esetén. A kiskőrösi és a kalocsai Tesco üzletekben elhelyezett urnáknál lehet szavazni a kasszáknál kapott tikettekkel. A pályázati versenyben három nevező vesz részt, akikre július 11-augusztus 7-ig lehet a szavazatokat leadni és ennek függvényében a harmadik helyezett 100.000, a második helyezett 200.000, az első helyezett pedig 400.000 forintot a tervei megvalósításához – tehát nem mindegy, hogy ki mennyi tikettet tud összegyűjteni!

Ebben a pályázati kiírásban a Záportározó-tóhoz nyújtottunk be egy fejlesztésre pályázatot, ami által szeretnénk négy kerékpártárolót kihelyezni a Vinum Hotel felőli oldalra és a Segesvári utcai sarokra. Szeretnénk további két-két felemás korlátot is kihelyezni, ami nyújtási lehetőséget biztosítana a futóknak. Az egyiken lehetne a vádlit, a másikon a combot nyújtani. Örömmel mondhatom, hogy az egyesületnek arra is van lehetősége, hogy két padot is ki tudunk helyezni a záportározó-tóhoz, ahol a bejárók vannak – nyilatkozta Filus Tibor, az Ültess Fát Mozgalom Egyesület elnöke.

A Segesvári utca felőli bejáró
A vásárláskor kapott zsetont kell behelyeznünk a bejáratnál kihelyezett, az Ültess Fát Mozgalom Egyesület nevével ellátott dobozba. 
Az Ültess Fát Mozgalom Egyesület pályázati programja

Az Ültess Fát Mozgalom Egyesület a „Fuss és kerékpározz az egészségedért!” elnevezésű pályázatával a kerékpártárolók és a futók számára a felemás korlát kihelyezésével komfortosabbá tudná tenni a területet, ami még vonzóbbá válna a lakosok számára. Mindkét eszköz kihelyezésére nagy lakossági igény mutatkozik, melyek az ott futók és minden olyan személyt érintenének, akik a területet kerékpárral közelítik meg. Számszerűsítve ez az érintetteket tekintve hétközben és hétvégi napokon is több száz lakost jelent.

Újabb padokkal bővül hamarosan a Záportározó-tó területe

Az egyesület mindezek mellett további két padot is el kíván helyezni a Záportározó-tó piac, valamint a körforgalom felőli oldalára is. Amennyiben az „Ön választ, mi segítünk” programban sikerülne az egyesületnek a 400.000 forintos támogatást elnyernie, akkor a Záportározó-tó piac, valamint a körforgalom felőli oldalára 4-4 db kerékpártárolót (összesen 16 db kerékpár tárolására), valamint a futóknak a nyújtáshoz 1-1 derékmagasságú és 1-1 alacsonyabb korlátot tudnának kihelyezni. Amennyiben a tervezett fejlesztést a területen el tudják végezni, akkor még nagyobb figyelmet kaphat a sport, az egészséges életmód és a sok mozgásra való figyelemfelhívás. Mindezek mellett a területet aktív sportolóként -futóként- használókon kívül a környezettudatosan közlekedő kerékpárosok számára is vonzóbb lehetne a Záportározó-tó.

Amennyiben a tervezett fejlesztést a területen el tudják végezni, akkor még nagyobb figyelmet kaphat a sport

Az már biztos, hogy 100 000 Ft-ot nyerünk, mert a harmadik helyezett ennyit kap. A második 200 000 Ft-ot, míg az első 400 000 Ft-ot. Elképzeléseinket akkor tudjuk teljes mértékben megvalósítani, ha mi nyerjük meg a pályázatot. Fejlesztési terveink a lakosoknak és a sportolóknak is jól jönnének. Bízom benne, hogy sokan támogatnak majd bennünket, hogy megvalósulhasson ez az újabb fejlesztés – tette hozzá. 

A kiskőrösi Záportározó-tónál kerékpártárolók és a futók nyújtását segítő felemás korlát kihelyezésével szeretnék még élhetőbbé tenni a környezetet. Ezzel sok száz sportoló és pihenni vágyó igényeit elégítenék ki, megfelelve a modern kor követelményeinek is. Támogasson egy közösségépítő projektet az egészséges életmódra nevelés jegyében! 

 

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (7 db kép)
MEGOSZTÁS
Írta: vira