Úgy tartják, hogy a régi korok nagy divatjai idővel újra és újra terítékre kerülnek. Leporolva és újragondolva a fiatalabb generáció is magáénak tudja az elmúlt idők életérzéseit. Vitathatatlan, hogy jelenleg a 1990-es, 2000-es évek tértek vissza mindennapjainkba, és a fiatalabb korosztályon láthatjuk viszont ifjú korunk öltözékét és hajdivatját. Természetesen a zeneipar sem maradhat le a nagy korok váltakozásáról, és több, mára már old school-nak mondott sláger is új életet kap egy-egy énekesnek, lemezlovasnak köszönhetően. A retró zene képviselői egyre nagyobb teret nyernek a fesztiválokon, bulikban, rádiókban. És mi tagadás, lelkünket simogatva régi szép emlékeket, történeteket idéz fel bennünk egy-egy dal a fiatalkorunkból.

Nosztalgia hangulat uralkodott a Kiskőrösi Petőfi Sándor Evangélikus Gimnáziumban is, amikor megérkeztem az interjúra. „Régen más volt…”, „Bezzeg a mi időnkben…”, „Emlékeztek arra, amikor…” hangzott el egy-egy gondolatmenet előtt/közben/után.      
-Hirdetés-

A kiskőrösi sportcsarnokos bulik rendezői, és egyben lemezlovasai idézték fel tinédzser koruk legszebb emlékeit, amit együtt éltek meg. Komlósi Gyuri, Markó Péter, Muszka Ákos (Áky), Aszódi Pali (Süni), Lopusni János (Dj Lopus) mesélt az akkori időszakról, kulisszatitkokról, örömökről, nehézségekről, és arról, hogy mindezek hogyan kovácsolták össze a csapatot egy életen át.

Ilyen volt, amikor a dj terítette a linóleumot, szerelte a technikát és még plakátolt is a buli előtt. A szülők ültek a jegypénztárban, és éjfélig tartott a buli.
Az eredeti plakátokból is maradt meg pár példány

A mai rohanó, csak magunkkal foglalkozó világban példaértékűnek számít az az összetartás, baráti kör ápolása, amit Gyuri, Péter, Ákos, Pali, és Jani tanúsított. Hiszen jó dolog visszaemlékezni, nosztalgiázni, de ez akkor ér igazán valamit, ha van kivel/kikkel megtenni mindezt. Az igazi barátságokat és az együtt szerzett szép emlékeket az idő sem fakíthatja meg.

Archív képek és videó felvételek: Lopusni János

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (50 db kép)
MEGOSZTÁS