Korábban már írtunk arról, hogy megkezdődött a szerződéses határvadászok toborzása megyénkben, központi jelentkezéssel Kiskunhalason. A témában Baltás Adrienn r.zászlós, mb.bűnmegelőzési előadót kérdeztük.

-Hirdetés-

 

A Kiskőrösi Rendőrkapitányság is részt vesz a toborzásban? 

Igen, kiskőrösi kapitányságunkon is lehet érdeklődni telefonon a 78/501400-as számon, illetve személyesen hétköznap 8-16 óráig a Kossuth Lajos út 24. szám alatt. A rendőrkapitányságon a személyügyes és toborzást kell kérni. Kiskőrösön a felvételiről, a képzésről és a feladatokról adunk tájékoztatást az érdeklődőknek, illetve a kitöltött jelentkezési lapot is le lehet nálunk adni, amit továbbítunk a Toborzóirodának, akik értesítik a jelentkezőt a felvételi eljárás további útjáról.

A székesfehérvári toborzás egyik képe (Forrás: police.hu)
Miből áll a határvadász felvételi eljárás?

A felvételi eljárás során egészségi, fizikai és pszichológiai alkalmasságot vizsgálnak.

Szerződéses határvadásznak az jelentkezhet, aki magyar állampolgárságú, büntetlen előéletű, és elvégezte az általános iskola 8 osztályát. A jelentkezés alsó korhatára 18 év, a felső pedig 55.

A képzést felvételi alkalmassági vizsga előzi meg, egészségügyi, pszichológiai és fizikai felméréssel. A fizikai felmérés során időre kell fekvőtámaszt és felülést végezni, illetve 1500 méter távot kell lefutni. A jelentkezési procedúra a Nemzeti Védelmi Szolgálat életvitel ellenőrzésével zárul.

Fotó: police.hu

Ezek sikeres teljesítését követően kezdődik a képzés, ami 160 óra elméleti és gyakorlati oktatást foglal magába, és a végén vizsgával zárul. A képzés az országban több helyszínen is lesz, Bács-Kiskun megyében Kiskunhalason fog zajlani.

A szerződéses határvadász alapilletménye bruttó 300 ezer forint, amihez számos pótlék adódik, így mindez havi bruttó 400 ezer forintos illetményt jelent, valamint évi 200 ezer forint cafetériát. Az első évben 26, a harmadik évtől pedig 28 nap szabadság jár. Ehhez kapcsolódik még a gyermek után járó szülői szabadság is.   

Forrás: police.hu
A Kiskőrösi Rendőrkapitányságon kívül hol lehet még információt kapni személyesen?

Személyesen bármely rendőrkapitányságon kérhető információ, ugyanakkor lesznek hamarosan kitelepülések itt Kiskőrösön különféle rendezvények keretein belül. Ezekről a későbbiekben tájékoztatjuk a lakosságot.

 

A cikkben szereplő fotók: police.hu 

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (7 db kép)
MEGOSZTÁS