Közel 100 szemetest szerzett be Kiskőrös Város Önkormányzata annak érdekében, hogy megszűnjenek a szemétproblémák a városban. Ehhez azonban a kiskőrösi üzletek üzemeltetőinek segítségére is szükség van, akiknek a bejárathoz egy könnyen mozgatható hulladékgyűjtőt kell elhelyezniük. 
Kapcsolódó cikk
Kültéri szemetes edényeket telepítettek le a záportározó tó környékén
Kültéri szemetes edényeket telepítettek le a záportározó tó környékén
Az elszórt hulladék mennyiségének csökkentése érdekében kültéri szemetes edényeket helyezett el a záportározó tó környékén a Kőrösszolg Nonprofit Kft. A...

Domonyi László polgármester elmondta, hogy rendeletben fogják szabályozni a kereskedelmi üzletek előtti szemétgyűjtés módját, melyben kötelezik az üzlettulajdonosokat arra, hogy üzleteik ajtajába tegyenek ki egy-egy szemeteskosarat. Egy könnyen mozgatható, üríthető, felső részén a csikkek tárolására alkalmas hulladékgyűjtő edényt helyezzenek el nyitvatartási időben, valamint annak rendszeres ürítéséről is gondoskodjanak. 

-Hirdetés-

Az üzletek elé kihelyezett szemeteseket az önkormányzat rendszeresen ellenőrizni fogja és annak elmulasztása esetén a tulajdonos, vagy az üzemeltető ellen hatósági intézkedést kezdeményez. 

 

Forrás: Kiskőrös TV 

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (6 db kép)
MEGOSZTÁS
Írta: vira