Az elszórt hulladék mennyiségének csökkentése érdekében kültéri szemetes edényeket helyezett el a záportározó tó környékén a Kőrösszolg Nonprofit Kft. A hulladékgyűjtő edényeket a Kiskőrösi Wattay Technikum és Kollégium asztalos tanulói készítették el, Maros Gábor vállalkozó által felajánlott faanyagból.

Schäffer Tamás, a Kőrösszolg Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója elmondta, hogy a Segesvári út felőli becsatlakozó út, illetve a Vinum Hotel melletti út mentén, és a parkoló felületek mellett kerültek a hulladéktárolók letelepítésre. A záportározóhoz 6-7 db hulladéktároló edényt terveznek kihelyezni, és közel ugyanennyi lesz a Szabadidő Parkban is. Ezeket a Kőrösszolg Nonprofit Kft. munkatársai fogják üríteni.

-Hirdetés-

A záportározónál azonban nem csak szemetesek, hanem kerékpár tárolók is helyet fognak kapni. A bicikli támaszok a tavat megközelítő két bejáró út végén, a gyephézagos burkolatú parkoló felület mellett lesznek elhelyezve. Ezek olyan jellegű kerékpártárolók, amik a későbbiekben, az igényeknek megfelelően bővíthetőek lesznek további elemekkel, részletezte Schäffer Tamás.

A záportározó tó környékén megvalósuló változások megkönnyítik a kerékpárosok helyzetét, valamint egy sokkal komfortosabb, tisztább környezetet biztosítanak a látogatók számára.  

Forrás: Kiskőrös TV

MEGOSZTÁS