Kiskőrösről rajtolt el a 25. Bringabarátság bringatúra 2022. július 30-án reggel. Az eseményt a Trizoli Jótifuti Egyesület és a Halasi Bringabarát Egyesület szervezte, idén már második alkalommal.
Kuti Zoli és a Kecskemétről bicajozó Farkas Antal Gábor és Bene Józsi.

Kiskőrösön a megszokott starthely a főtér volt, ahol a szokásos terülj-terülj asztalkám várta a jótifutisokat. A könnyed reggelit és jókedvű rajtot követően áttekertek Soltvadkertre Morvai Friderika, Marika és Sanyi koordinálásával, ahol a Trizoli Jótifuti Egyesület által felajánlott 50 gombóc fagyit fogyasztották el a résztvevők a Szent Korona Cukrászdában. A kellemes hűsölést követően tovább haladtak a középtáv felé, a kiskunhalasi Végh-kúriához. Itt a Halasi Bringabarátok várták őket, ahol egy jókedvű beszélgetés után visszaindultak a jótifutisok.

Ahogy az elnök, Kuti Zoli is kihangsúlyozta, minden segítséget megadnak a résztvevőknek:
-Hirdetés-

„A Poli-Farbe támogatásával megvásároltuk a Stringhandbike-ot, amit lehet használni az eseményeinken, most Csomai Zsolt paraúszó használt, aki egyébként múlt héten a Balaton átúszást is teljesítette. BringAnti (Frank Antal) keze munkáját dicsérő kerekesszékes futót Csoma Sanyi és jómagam használtuk ezen az 58 km-en. Tandembringával ezúttal Furdan Dani Zéti és Lehel tekert. Vannak bringáink, csőrös futónk, tandemek, gyermek kerékpárok amelyeket igény esetén szívesen kölcsönadunk!

Pinke Petra most tekert először a Jótifutisokkal

Mindig hangsúlyozom, hogy a „Jótifutizmus” családi, baráti eseményre utal, amellyel szeretnénk felhívni a figyelmet arra, hogy a fogyatékkal élő társaink is tudnak velünk együtt sportolni. Alkalmazkodunk a lassabb sporttársakhoz, gyerekekhez, segítünk ha baj van. Mindannyian ismerünk környezetünkből fogyatékkal élőt. Akár fiatal, vagy idősebb. Most, hogy a kerekesszékes futónk elkészült, módunk van arra, hogy vigyünk olyanokat is akik nem nagyon tudnak kimozdulni.

Néha a VIRA-tudósító jótifutist is lencsevégre kapják 🙂

Volt egy „első bálozónk” Pinke Petra, aki frissen csatlakozott a csapathoz. Legfiatalabb résztvevőnk a négy éves Nándi volt, aki édesanyja segítségével tette meg a távot.
Kecskemétről Bene Józsi és Farkas Antal Gábor tekert velünk, akik így összesen 200 km-t tettek meg ezen a napon.
Negyvenöt résztvevő került a regisztrációs lapra, nagyon örültünk mindenkinek.”

A 4 éves Nándi volt a legfiatalabb résztvevő

Az eseményt a Bubee Kft. és a Szent Korona Cukrászda támogatta.

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (61 db kép)
MEGOSZTÁS