Az idén megrendezésre kerülő XXVIII. Kiskőrösi Szüreti és Szlovák Nemzetiségi Napokon a hagyományokhoz híven színes programokkal várják az érdeklődőket szeptember első hétvégéjén. Ezért a kiállítások, koncertek, bemutatók, gyermekprogramok mellett színházi előadással is készülnek a szervezők.

Az elmúlt évek tapasztalatai azt mutatták, hogy a kiskőrösi színházba látogató közönség az örök klasszikusokat részesíti előnyben, így Kálmán Imre leghíresebb operettje, a Marica grófnő című színdarab került kiválasztásra idén. Az indiánnyárba lépve kellemes helyszínt biztosít majd a közel ezer fő befogadására képes szabadtéri színháznak a Petőfi téren felállított rendezvénysátor.

-Hirdetés-

A szeptember 2-án (pénteken) 19:30-kor kezdődő, a Magyar Zenés Színház ének- és tánckarának közreműködésével színpadra vitt műsorra még a helyszínen is lehet vásárolni jegyeket 3.000 Ft/fő áron, ami konkrét helyre szól.

Facebook esemény: https://www.facebook.com/events

Szereposztás:
Marica grófnő – Vörös Edit
Török Péter – Domoszlai Sándor
Cecilia – Kállay Bori – Érdemes művész
Zsupán báró – Jenei Gábor
Liza grófnő – Simon Boglárka
Dragomir – Bozsó József
Lotti – Nyírő Bea
Kudelka – Kokas László
Alfréd inas – Lénárt László
Manja – Király Valéria

Közreműködik a Magyar Zenés Színház ének- és tánckara
Továbbá felvételről: Dunakeszi Szimfonikus Zenekar – Vezényel: Farkas Pál
Koreográfus: Kis Krisztina
Rendezte: Bozsó József

A Marica grófnő Kálmán Imre egyik legnépszerűbb operettje, háromfelvonásos mű.
Egy Kolozsvárhoz közel fekvő birtoknak Marica grófnő a tulajdonosa. Gazdatisztje, a tönkrement Tasziló gróf. Marica egy szerelmi csalódást követően, feldúltan érkezik meg a birtokra. A grófnő már unja a társaságbeli férfiakat, mind csak a pénzét akarja. Hogy kérőit elriassza, kitalálja, hogy van egy Zsupán Kálmán nevű vőlegénye, aki történetesen gróf. Csakhogy tényleg létezik egy mulatságos figura, akit így hívnak. Kisvártatva meg is jelenik, és mindent összekavar. Mindeközben egy cigánylány megjósolja Maricának, hogy nemsokára gazdag, nemesi származású vőlegénye lesz. Marica így inkább a kastélyában marad, mert így nincs veszélynek kitéve.
Tasziló beleszeret Maricába, és ezt megírja egy barátjának. Marica a levél alapján rájön, hogy egy elszegényedett mágnás a gazdatisztje, ezért a társaság előtt hozományvadásznak nevezi. Majd persze felismeri, hogy Tasziló az ő érdekeit szolgálja, de ekkor már úgy tűnik, minden hiába.
Szerencsére Tasziló nagynénje, egy bájos öreg hercegnő is tudomást szerez a történtekről, és mindent helyrehoz. Marica és Tasziló boldog pár lesznek, eközben pedig Liza és Zsupán is szerelembe esnek.

Az előadás a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. jóvoltából a Városi Civil Alap pályázatából jött létre.

Képek: Magyar Zenés Színház Facebook oldal

MEGOSZTÁS