A Szikicikli biciklis társaság ismét útnak indul augusztus 6-án, szombaton, immáron 5. alkalommal. A túra Kiskőrösről indul Paksig, a Szittyótéren át, majd újra vissza Kiskőrösre, mindezt végig a pusztában. A csapat ezúttal 102 km hosszan többnyire poros, kemény, szikes, fűcsomós földúton a tűző napon teker majd, így nagyon fontos, hogy a résztvevőkben legyen elég elszántság és akaraterő, valamint megfelelő állóképesség szükséges hozzá.

Az esemény szervezője, Csatai Ede a Kiskőrös Tv-nek elmondta, hogy nagyon keveset mennek majd műúton. Az autósoktól, a forgalomtól minél távolabb próbálnak tekerni a nap során. A túra a természet szépségeit hivatott visszaadni, ugyanis a madárcsicsergés mellett akár őzeket, nyulakat, gólyákat vagy egyéb vadon élő állatokat, és szabadon legelésző haszonállatokat is láthatnak a résztvevők.

-Hirdetés-

A biciklis társaság szombaton reggel hat órakor Kiskőrösről, a Petőfi térről indul a túrára. Az eseményre célszerű a résztvevőknek magukkal vinni egy jó állapotban lévő, lehetőleg teleszkópos, szilikonos nyergű kerékpárt, folyadékot és sapkát, ami megvéd a napszúrástól.

Ez nem egy teljesítménytúra, lesz idő pihenni, fotózni, nézelődni, vagy hallgatni a természet hangjait, azonban kell az elszántság a nehéz terepű úthoz. Így azokat várják, akik szeretik átlépni saját határaikat.

Részletekről IDE kattintva tájékozódhat.

Forrás: Kiskőrös TV
Képek: Csatai Ede

MEGOSZTÁS