Az idei nyár második horgásztáborát szervezte meg a Soltvadkert Kiskőrös Petőfi Horgászegyesület a Vadkerti-tónál augusztus 1-5. között. A júliusi Nyári Ifjúsági Horgásztábor után most a programokon 24-en vettek részt, akik közül 7 gyermek 10 év alatti volt.

Az egyesület elnöke Ungvári Ferenc elmondta, hogy ezekkel a táborokkal a fiatalokat próbálják megszólítani és bevonni az egyesület kötelékébe. Nagyon fontos az egyesület életében az utánpótlásnevelés és ezek a táborok az ilyen célokat is szolgálják. Az anyagi háttér biztosításához az idei évben is segítséget nyújtott egy sikeres pályázat, ami által az Emberi Erőforrások Minisztériuma a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt.-n keresztül támogatta a programot. A napi program a reggeli órákban horgászattal kezdődött, majd 11 órától elméleti foglalkozások voltak, az ebédet követően pedig a horgászat következett 16 óráig. Kiemelte, hogy a résztvevők számát tekintve idén is nagy volt az érdeklődés minkét táborra, akik a környékbeli településekről érkeztek.

-Hirdetés-

A tábor során a nagy hőségben most kevesebb volt a halfogás, de azért akadtak a horogra szép pontyok és apróhalak is. Az elnök kiemelte, hogy köszönetét szerezné kifejezni a támogatóknak, akik valamilyen formában segítették a horgásztábor programjainak megvalósítását: Jona-Drink Kft., Tesco Globál Áruház, Csali Horgászbolt, Tímár-Mix Halcsali, Corner Bistro, Strubl András horgászbolt, Balogh Kálmán, Top Mix horgász etetőanyag kereskedés, Energofisch Kft. A Vadkerti-tó állapotáról megemlítette, hogy a víz sajnos a nagy hőségben vészesen fogy. A kialakult extrém idősjárási körülményekhez igazodva fokozottan figyelik a víz oxigén tartalmát, ami a legutóbbi mérések szerint 5,2 mg/l volt, mely a jelenlegi magas hőfokhoz mérten meglepően jónak mondható. Ebben közrejátszhat az is, hogy az egyesület szabályozta a kiszórható etetőanyag mennyiséget, ami úgy tűnik, hogy a kékalga előfordulását is jelentősen csökkentette. Az elnök szerint az idei év tapasztalati azt mutatják, hogy az etetőanyag korlátozása a vízminőségre kedvező hatással van.

A táborvezető Balogh Kálmán, az egyesület ifjúsági felelőse elmondta, hogy a szakmai előadások és a horgászatok során az új módszereket, eszközöket is beépítették a programba. A napi foglalkozások központi helyszíne a Vadkerti-tónál a közösségi kiülő előtti versenypálya szakaszon volt. A hét során elsősorban a feeder botos horgászat került előtérbe, de a partközeli részeken az úszós készséget is alkalmazták. A gyerekek megismerkedhettek a tó halállományával, élővilágával és olyan környezetvédelmi információkkal is gazdagodhattak, amelyeket a későbbiekben a mindennapokban is jól tudnak hasznosítani. Betekintést nyerhettek a különféle szerelékek elkészítésébe, megismerhették a különböző csalikat, zsinórokat, botokat, orsókat, horgokat.

A tábort az utolsó napon egy horgászverseny zárta, mely végén minden gyermek aranyérmet kapott, a dobogón végzettek pedig serleg díjazásban részesültek:

1. Tótok Ádám – 1.552 gramm (Helvécia)
2. Kiss Milán – 1.390 gramm (Soltvadkert)
3. Turán Gergő – 1.220 gramm (Kiskőrös)

A horgászverseny össz. fogása 9.138 gramm volt.

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (45 db kép)
MEGOSZTÁS